Неочакван герой припомни, че Манчестър Юнайтед може да бележи (ВИДЕО)


Неочакван герой припомни, че Манчестър Юнайтед може да бележи (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1837 0

Най-неочакваният футболист се превърна в герой за Манчестър Юнайтед. След серия от незадоволителни резултати, "червените дяволи" най-накрая показаха силна игра, след като биха с 4:2 Уотфорд като гост, а големият герой беше Ашли Йънг.

32-годишният ветеран изигра невероятно първо полувреме и изведе 20-кратния английски шампион към аванс от 3 гола още до почивката срещу една от приятните изненади през тази година във Висшата лига. Той едва не беше пропилян, след като "стършелите" върнаха две попадения, но Лингаард реши всичко с мача с 4-о попадение в полза на втория в класирането.

В 19' Джеси Лингаард беше останал сам срещу 4-ма играчи на Уотфорд, но успя да подаде на включилия се в атака Йънг. Той от своя страна успя да се измъкне от прекия си пазач и със страхотен удар в долния десен ъгъл откри резултата.

В 25' пък той отбеляза брилянтен гол от пряк свободен удар. Гомес не подреди правилно стената си, а след това не се намеси убедително при изстрела, но изпълнението на крилото, превърнал се в ляв защитник, беше брилянтно и дори Жозе Моуриньо не успя да повярва на очите си:

В 32' гостите решиха всичко в срещата. Лукаку намери Антони Марсиал на върха на атаката, а френския национал напредна и от границата на наказателното поле покачи на 3:0.

След почивката Манчестър Юнайтед драстично свали темпото, с което играеше, а това даде шанс на домакините да създадат няколко опасни положения. Все пак в 78' Уотфорд стигна до гол след точно изпълненеие на Трой Дийни от дузпа, отсъдена заради нарушение на Маркос Рохо.

Отново аржентинецът беше в центъра на вниманието в 83', когато Карийо проби по дясното крило и центрира за Декоре, който необезпокояван стреля силно в десния ъгъл на Де Хеа - 2:3 и драма в последните минути, след като Рохо беше единственият футболист, който не бе покрил съперник.

Все пак обаче Манчестър Юнайтед удържа победата, след като успя да вкара 4-о попадение. Джеси Лингаард проби сам през центъра на отбраната на Уотфорд, успя да излезе на добра позиция в наказателното поле и стреля покрай Гомес за 4:2 в полза на неговия тим.

Манчестър Юнайтед продължава да оказва напрежение на градския си съперник Сити. "Червените дяволи" са с 32 точки в класирането, на 5 от "гражданите", както и на 6 пред Челси и 7 пред Арсенал. 20-кратният английски шампион обаче е и с мач повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички