"Парите са важни, но Висшата лига си остава мечта": Той спечели сърцата на "романтиците" във футбола


"Парите са важни, но Висшата лига си остава мечта": Той спечели сърцата на "романтиците" във футбола
Снимка: Getty Images

1900 0

В началото на тази година мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо премина в Саудитската професионална лига, след като заигра в Ал Насър. Лятото на същата година се стигна до истински бум от звездни трансфери посока местния шампионат.

Ал Хилал и Ал Итихад са сред най-активните, но и други тимове от местното първенство изкушават звездите от европейския футбол. Прави впечатление, че става въпрос не само за застаряващи звезди, каквито бяха предимно случаите в Китай и САЩ за последните години, но и за млади и перспективни футболисти.

На фона на това идва "красивото" за футболните романтици мнение на звездата на Тотнъм Хюн Мин Сон. Той призна, че е отказал шанса да играе в Саудитска Арабия, тъй като мечтата му си остава английската Висша лига.

"Ако исках да отида там, нямаше да съм тук" - започна той на време на пресконференция по време на турнето на "шпорите" в Австралия. "Обичам да играя футбол. Очевидно парите са важни, но аз мечтая да играя във Висшата лига" - сподели Сон.

"Много хора отиват в Саудитска Арабия в момента, което е много интересно, но Висшата лига остава мечта за мен. Нямам търпение за следващия сезон" - допълни още южнокореецът. Другата голяма звезда в отбора обаче почти със сигурност ще напусне това лято. Самият Ули Хьонес дори призна, че Кейн е обещал на Байерн Мюнхне да отиде в отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички