Оуен съсипа Арсенал: Това е средняшки отбор


Оуен съсипа Арсенал: Това е средняшки отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

2299 0

Домакинската загуба за Арсенал от Ливърпул с 0:3 през уикенда остави тима на 10-ото място в Премиър лийг на седем точки зад местата, даващи право за участие в европейските клубни турнири.

Бившият футболист на мърсисайдци, а по настоящем анализатор за британските медии – Майкъл Оуен, изрази огорчението си от факта какво е нивото в лондонския клуб.

Оуен счита, че тимът от столицата е далеч от нивото, което беше в началото на века.

„Както повечето хора, така и аз смятам, че Арсенал не може и да помисли да е в битката за титлата. Така виждам нещата. Арсенал е чудесен клуб, но нашата генерация има по-различно мнение за това, което са те сега”, каза той пред сайта на Премиър лийг.

Бившият национал на Англия вярва, че „артилеристите” вече нямат нужния респект от другите отбори и определено не са част от големите отбори. „Те са средняци сега. Нали са десети, там са? Това ги прави среден отбор. През последните 15 години бяха добър отбор, но това не е достатъчно. През годините са били великолепни и са печелили титли. Винаги са се борили и ти си си казвал „уоу, ние как ще ги победим”. Сега никой не ги разглежда като тежък опонент. В този момент – не. Може би е трудно за феновете на Арсенал да го проумеят, но това трябва да се случи, а за Артета предстои страшно много работа”, завърши Микел Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички