Ливърпул победи Арсенал с 3:0, резервата Диого Жота се отчете с два гола


Ливърпул победи Арсенал с 3:0, резервата Диого Жота се отчете с два гола
Снимка: Getty Images

4298 0

Ливърпул надигра и победи Арсенал с класическото 3:0 в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. В герой за "мърсисайдци" се превърна Диого Жота, който вкара два гола, след като се появи от пейката, а един добави и Мохамед Салах.

В първите 10 минути от срещата двата отбора подходиха внимателно и не се стигна до опасни ситуации пред двете врати. В 23-ата минута Лаказет получи аркада и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ. 

В 30-ата минута Фирминьо стреля малко пред границата на наказателното поле, но топката премина на два метра от лявата греда на Лено. Четири минути по-късно Джеймс Милнър бе оставен сам фронтално срещу вратата, но ударът му от около 17 метра не намери десния ъгъл на вратата.

Кийрън Тиърни контузи глезена си и се наложи да бъде заменен броени минути преди края на първото полувреме. Междувременно статистиката показа, че Ливърпул е направил два пъти повече точни подавания от съперника си, а притежанието на топката бе 33:67 в полза на "мърсисайдци".

В 51-ата минута Арнолд намери Салах около точката на дузпата, но египтянинът се забави и нанесе много немощен удар, който бе блокиран. В 60-ата минута Алисон трябваше да се намесва след коварен удар по диагонал на Седрис Соареш. Малко след това Диого Жота се появи в игра на мястото на Робъртсън.

В 64-ата минута Арнолд прати перфектно центриране към Диого Жота и той насочи неспасяемо топката под гредата на Бернд Лено - 0:1! Само 5 минути по-късно Мохамед Салах успя да навлезе по диагонал в наказателното поле на Арсенал и с премерен удар прати топката между краката на Лено - 0:2!

В 82-ата минута Диого Жота вкара втория си гол в мача. След като Арсенал на успя да изнесе топката добре, Ливърпул разигра бързо, топката се озова в Мане, а той продължи към португалеца, който почти на празна врата вкара за 3:0!

Със спечелените три точки Ливърпул се изкачи до 5-то място във Висшата лига с актив от 49 точки. Арсенал остава на 9-та позиция с 42 пункта и вече е на 9 точки от "зона Шампионска лига".

СЪСТАВИ

Арсенал: Лено, Чембърс, Холдин, Габриел, Тиърни, Партей, Себайос, Пепе, Йодегор, Обамеянг (к), Лаказет

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Милнър (к), Мане, Салах, Фирмино

ПРЕДИ МАЧА

"Топчиите" са на 9-то място с актив от 42 точки и трябваше да спасяват двубоя с Уест Хем, от който взеха точка след изоставане с 0:3. Статистиката обаче е на страната на лондончани, които имат само 1 загуба у дома срещу Ливърпул от 2011г. насам.

Арсенал е побеждавал и в петте случая, в които е вкарвал първи гол на "Емирейтс" през този сезон. Микел Артета може да разчита на всичко най-добро като само Давид Луиз е с травма в коляното, а Сака и Смит Роу са под въпрос.

Ливърпул е седми в класирането, като има 46 точки. Възпитаниците на Юрген Клоп загубиха 6 от последните си 8 мача във Висшата лига, а в последните три загубени срещи те дори не отбелязаха гол. Мърсисайдци обаче имат цели 18 гола през вторите полувремена на мачовете, като водят в лигата по този показател. За Ливърпул отсъстващи са трайно контузените Джо Гомес, Джордан Хендерсън, Жоел Матип и Върджил ван Дайк.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички