Отварят стадионите в Ливърпул и Лондон, но не и в Манчестър


Отварят стадионите в Ливърпул и Лондон, но не и в Манчестър
Снимка: Getty Images/Guliver

1332 0

Правителството на Великобритания обяви, че стадионите в Ливърпул и Лондон ще могат да приемат до 2000 зрители на мач след края на настоящия локдаун в страната на 2 декември, но стадионите на двата манчестърски гранда ще останат затворени.

Причината е, че според скалата на здравните власти, Ливърпул и Лондон се намират във второ ниво по отношение на разпространение на COVID-19, но Манчестър все още е в по-тежкото трето ниво и затова там все още няма да бъдат допускани фенове на спортни мероприятия. В трето ниво са още Бирмингам (Астън Вила, УБА, Уулвърхемптън), Лестър, Нюкасъл и Лийдс.

Това означава, че шампионите от Ливърпул ще могат да приемат своите фенове на "Анфийлд" за първи път месец март насам на 5 декември, когато "червените" приемат Уулвс в мач от Висшата лига. Привържениците на Арсенал ще могат да се завърнат на "Емирейтс" още на 3 декември, когато "артилеристите" посрещат Рапид Виена в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Макар и всички в света на английския футбол да приветстваха поетапното завръщане на фенове по стадионите в страната, то мнозина изразиха притесненията си, че планът ще донесе несправедливо предимство на отборите, които ще могат да играят пред своята публика, преди тези, чийто стадиони ще останат затворени.

Информации, че феновете ще бъдат пуснати по стадионите в Англия се появи още преди няколко дни (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички