Отдаденият под наем суперталант на Юнайтед Амад Диало с гол 4' след дебюта за Рейнджърс (ВИДЕО)


Отдаденият под наем суперталант на Юнайтед Амад Диало с гол 4' след дебюта за Рейнджърс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2345 0

19-годишният Амад Диало безспорно е един от големите таланти на Манчестър Юнайтед. За да получава обаче достатъчно игрово време и да се развива, той бе отдаден под наем в Глазгоу Рейнджърс - шампионът на Шотландия, тъй като трудно би получавал достатъчно минути при сериозната конкуренция в атаката на "червените дяволи".

Диало вече записа своя дебют, след като започна дори като титуляр при гостуването на Рос Каунти от кръга в елита на Шотландия. Всичко започна по мечтан начин за шампиона и за младия Диало, тъй като именно той откри резултата в петата минута.

Тийнейджърът имаше нужда само от 4 минути и 10 секунди, за да реализира своето първо попадение за клуба. За негово съжаление по-малко от 25 минути след това голът му бе заличен и домакините вече бяха осъществили пълен обрат с голове на Джордан Уайт (25') и Регън Чарлз-Кук (29').

През второто полувреме шампионът Рейнджърс показа характер и от своя страна направи пълен обрат, за да поведе с 3:2 до 72-рата минута след попадения на Джеймс Таверние (49') и Конър Голдсън. Гостите вече се виждаха победители, след като водеха и при края на редовното време.

Драмата в този зрелищен мач обаче не бе приключила, тъй като в 6-ата минута от добавеното време Матю Райт успя да изравни и да раздели точките. Грешната стъпка би позволила на Селтик да се доближи на само две точки от първото място, ако спечели своя мач.

Колкото до скоростния дебютен гол на Диало още в първия му мач - можете да го видите по-долу в материала. Друг от футболист на Юнайтед, който не получава игрово време, е спряган за трансфер при Лампард в Евертън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички