От Вила са готови да играят с юноши в двубоя с Ливърпул за ФА Къп


От Вила са готови да играят с юноши в двубоя с Ливърпул за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1270 0

Астън Вила ще заложи на юношески състав срещу Ливърпул в двубой от третия кръг на ФА Къп в петък след бум на заразени с коронавирус в първия тим.

Вила затвори тренировъчното си игрище в четвъртък след „значителен“ брой заразени сред играчите и хората от персонала на клуба. Появиха се съмнения дали срещата в крайна сметка ще се проведе, но Press Association и The Athletic споделиха, че Вила са готови да играят с футболисти до 18 и 23 г. Мениджърът на първия тим Дийн Смит няма да бъде на резервната скамейка заедно с асистентите си Джон Тери, Крейг Шейкспиър и Ричард О‘Кели.

Треньорът на младежите до 23 г. Марк Дилейни, който игра за клуба между 1999 и 2007, ще води отбора. Юношите и щабът, които тренират в различна част от тренировъчната база в сравнение с мъжкия тим, бяха тествани и ще получат резултатите си в петък. Ако сред тях има положителни тестове, то тогава двубоят ще продължи да бъде под заплаха от провеждане.

„ФА и Астън Вила работят заедно, за да гарантират, че срещата от третия кръг на ФА Къп с Ливърпул може да се проведе по план в петък вечер. Окончателното потвърждение ще бъде направено в петък след резултатите от допълнителните тестове за коронавирус“, се казва в изявление на ФА.

Дарби също ще изпрати юношите срещу Чорли за своя мач от турнира в събота, след като бум на заразени стана причина за отлагането на двубоя между Саутхемптън и Шрусбъри.

По-рано Юрген Клоп даде пресконференция, на която разкри дали Ливърпул ще привлича нови играчи през януари, както и кога се очаква завръщането на Жоел Матип (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички