Манчестър Юнайтед пречупи Астън Вила и се изравни по точки с Ливърпул


Манчестър Юнайтед пречупи Астън Вила и се изравни по точки с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1522 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед успя да победи Астън Вила с резултат 2:1 в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Антони Марсиал и Бруно Фернандеш от дузпа осигуриха победата на "дяволите", която ги изравни по точки с Ливърпул.

Още в 13-ата минута Астън Вила бе близо до това да открие резултата, но опасен удар на Джон МакГин бе спасен от Де Хеа. В 40' Манчестър Юнайтед поведе, след като Аарън Уан-Бисака центрира в наказателното поле и намери непокрития Антони Марсиал, който се разписа.

В началото на втората част Де Хеа бе принуден отново да спасява отбора си, отразявайки опасен удар на Оли Уоткинс с глава. Натискът на бирмингамци даде резултат в 58', когато Джак Грийлиш намери Бертран Траоре, а той намери целта.

Само четири минути по-късно Манчестър Юнайтед си върна преднината в резултата. Пол Погба нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от противников играч. Съдията отсъди дузпа, а Бруно Фернандеш я реализира. До края на срещата двата отбора си размениха по няколко опасни атаки, но без други попадения.

С победата Манчестър Юнайтед се изравни по точки с лидера Ливърпул (33). Астън Вила пък заема шесто място с 26 точки, като е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички