От 2006-а насам: Англия за пръв път излиза с двама футболисти, играещи отвъд Острова


От 2006-а насам: Англия за пръв път излиза с двама футболисти, играещи отвъд Острова
Снимка: Getty Images/Guliver

2724 0

Англия винаги е носила славата си на изключителна нация във футбола и високото ниво на отборите в местните първенства. Именно там, на Острова, се раждат някои от най-великите футболисти в наши дни, които прославят страната си по целия свят.

Тази вечер националният отбор на Англия се изправя срещу Чехия в мач от квалификациите за Евро 2020. Любопитен факт е, че сред 11-те избраници на селекционера Гарет Саутгейт за началота на двубоя фигурират две имена, които към настоящия момент играят извън Англия.

Тази цифра може да изглежда на пръв поглед малка, но всъщност в последните 13 години отборът на Англия никога не е излизала за официален мач с повече от един футболист, играещ отвъд Острова - статистика, която може да служи за образно на много други страни по света.

В днешния мач сред титулярите попаднаха имената на Джейдън Санчо и Киърън Трипиър, които на клубно ниво играят съответно за Борусия Дортмунд и Атлетико Мадрид. Още повече, че Трипиър съвсем наскоро бе играч на английския Тотнъм, но през лятото напусна в посока Испания.

За последно Англия излезе с двама играчи, състезаващи се извън родината си през 2006-а, когато Дейвид Бекъм и Оуен Харгрийвс бяха заедно на терена от първата минута. По това време легендарният Бекъм се състезава за Реал Мадрид, докато Харгрийвс е в тима на Байерн Мюнхен.

В понеделник Англия гостува на България на стадион "Васил Левски" в може би най-интересния мач за българските зрители за 2019-а. Двубоят между двата тима може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички