Как Коутиньо се превърна в незаменим за Барселона след година в Байерн?


Как Коутиньо се превърна в незаменим за Барселона след година в Байерн?
Снимка: Getty Images/Guliver

17209 0

Звездата на бразилския футбол Филипе Коутиньо се завърна в Барселона и по всичко изглежда през следващия сезон ще играе за клуба, в който винаги е искал да играе. След като изкара една година под наем в Байерн Мюнхен, интересът към неговите услуги е висок, но нисичкият магьосник ще остане на "Камп Ноу", а причината е, че Роналд Куман го е уверил, че ще е незаменима част от проекта, който ще гради в Барселона през започващия през уикенда сезон в Ла Лига. 

В същото време лично агентът на Коутиньо сподели, че веднага след финала в Шампионска лига нидерландският специалист се е свързал с играча, за да го увери, че ще разчита на него през следващия сезон. 

"Куман му позвъня още в деня след спечелването на Шампионска лига с Байерн. Каза му, че той е съществена част от неговите планове и би искал да се завърне. Той трябваше да се върне на 7 септември, но го направи още в началото на месеца, защото не искаше да губи добрата си форма", сподели Киа Джорабчиан, който се занимава с менажирането на кариерата на бившия ас на Ливърпул. 

Заради участието си във финала Коутиньо е имал право на по-дълга почивка, но след разговора с Куман е нямал търпение да започне тренировки и да демонстрира, че в Барса са направили грешка през миналия сезон, оставяйки го да играе под наем в друг отбор. Припомняме, че само преди 2 години и половина Барса плати между 130 и 150 милиона евро, за да отмъкне бразилеца от Ливърпул. 

Заради наличието на Коутиньо и по-сериозното участие на Антоан Гризман в нападението на каталунците, Роналд Куман готви промяна в ролята на Лионел Меси в Барселона (подробности вижте тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички