Опашкар измъчи Манчестър Сити


Опашкар измъчи Манчестър Сити

720 0

Манчестър Сити постигна трудна победа като гост на Съндърланд в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Двата тима показаха равностойна игра и единствено попадение на Серхио Агуеро направи разликата.

Гостите от Манчестър демонстрираха повече острота в атака в началните минути, като в 9-ата удар на Агуеро мина опасно близо до страничната греда. Натискът на челника в класирането даде резултат в 16-ата минута, когато топката попадна у аржентинеца, след като срещна тялото на бранител на Съндърланд. Агуеро от малка дистанция успя да открие резултата - 1:0.

В 34-ата минута Ламин Коне можеше да отпразнува дебюта си с екипа на домакините с гол и да изравни, но от отлична позиция би с глава в аут.

В края на първата част при добра атака на Съндърланд Джърмейн Дефо остана сам срещу Джо Харт, но стражът на Сити показа страхотен рефлекс и с една ръка изби удара му. Топката попадна в Били Джоунс, който от малък ъгъл стреля в страничната греда.

Сити стоеше по-добре на терена след почивката, но постепенно "гражданите" изпуснаха инициативата и "черните котки” наложиха своето темпо.

В 78-ата минута Харт отрази опасен удар на Били Джоунс, а отбраната на тима от Манчестър не реагира добре при последвалото центриране . Джон О'Шей обаче не успя да се възползва от това и стреля над вратата.

Манчестър Сити дочака последния съдийски сигнал в напрежение, след като в последните минути Съндърланд атакува в опит да стифне до точката. Късметът обаче спаси гостите.

В класирането Сити е на второ място с 47 точки, на 3 пункта зад лидера Лестър. Съндърланд е на предпоследното 19-о място с едва 19 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички