Варди избухна и разплака Ливърпул


Варди избухна и разплака Ливърпул

773 0

Звездата на Лестър Джейми Варди избухна на два пъти, за да накаже Ливърпул в двубоя между двата тима снощи. Лидерът във Висшата лига се разправи с 2:0 над "мърсисайдци" и остава начело, следван от Манчестър Сити, Арсенал и Тотнъм.

Марез първи стреля опасно покрай целта, а Симон Миньоле с пръсти спаси отлично удар с глава на Оказаки след добро центриране на Джейми Варди. Пред другата врата Каспер Шмайхел също направи спасяване, но имаше и вдигната засада.

Кристиян Фукс едва не си вкара автогол с глава и качи топката върху мрежата зад вратата, а Рияд Марез щеше да вкара великолепен гол от дистанция с фалцов удар, ако Миньоле не беше избил атрактивно в корнер.

Вратата на Ливърпул бе превзета след точно час игра - Варди получи от Марез, видя, че Миньоле е излязъл пред голлинията и от 30-ина метра с воле от въздуха успя да го прехвърли. Това бе един от най-красивите голове във Висшата лига от началото на сезона и бе приветстван мощно от "Кинг Пауър".

След активна игра от страна на Лестър, падна и втори гол във вратата на гостите. Шут на Оказаки рикошира в бранител и Варди, който се измъкна от Ловрен, мушна топката в далечния горен ъгъл на Миньоле - 2:0.

До края смените на Юрген Клоп не дадоха резултат, а Лестър остана по-добрият отбор на терена и дори пропусна да запише още по-убедителна победа.

Ливърпул остана осми с 34 точки и изостава на 11 зад топ 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички