Онана смени Де Хеа в Юнайтед, но засега се справя по-зле


Онана смени Де Хеа в Юнайтед, но засега се справя по-зле
Снимка: Getty Images

2392 0

Това лято Манчестър Юнайтед се раздели с дългогодишния си титуляр на вратата - Давид Де Хеа, а на негово място привлече камерунеца Андре Онана. Четири кръга след началото на сезона във Висшата лига "Sky Sports" направи съпоставка между двамата.

Оказва се, че в последните си четири мача за "червените дяволи" във Висшата лига испанецът е пуснал само 2 гола, докато в своите първи 4 срещи Онана е допуснал 7. Наред с това Де Хеа е запазил мрежата си суха в 2 двубоя, а наследникът му на "Олд Трафорд" - само в един.

Процентът на отразени удари при бившия страж на тима също е по-голям - 83% срещу 68% при камерунеца. Новият в тима обаче е направил повече подавания - 104 срещу 66 за Давид. Точността на пасовете на Онана е 75%, докато на испанеца е била 67%.

Бившият футболист на Аякс и Интер попадна сред 30-имата номинирани за "Златната топка" за 2023 година. Ето кои са всички номинирани за отличието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички