Ливърпул потрепери, но триумфира: Имаме мечтан финал за Купата на Лигата в Англия


Ливърпул потрепери, но триумфира: Имаме мечтан финал за Купата на Лигата в Англия
Снимка: GettyImages

4514 0

Челси срещу Ливърпул е финалът за Купата на Лигата в Англия. След като във вчерашния ден "сините" от Лондон смачкаха Мидълзбро с 6:1, за да достигнат финалната среща, в сряда вечер "червените" имаха далеч повече проблеми, но все пак подчиниха Фулъм с общ резултат 3:1 след 1:1 на ревашна в Лондон. 

Рано-рано в мача Ливърпул стигна до гол на успокоението, след като Диас с фантастичен индивидуален ход даде аванс на своите в 11'. През второто полувреме обаче "червените" бяха доста пестеливи и бяха наказани 15-ина минути преди края, когато Иса Диоп се разписа за 1:1. 

След попадението обаче, Ливърпул смени схемата и заигра с трима централни защитници, а Фулъм не стигна до попадение, което да прати мача в продължение - 1:1 и мърсисайдци се класираха за финала. 

В заключителната за турнира среща Ливърпул ще се изправи срещу Челси на 25-ти февруари на "Уембли". През сезон 2021/22 двата отбора играха финал в този турнир, като тогава след дузпи "червените" триумфираха. В последните 3 финала между двата тима Ливърпул неизменно печели трофея (Суперкупата на Европа, ФА къп и Купа на Лигата). 

Развой на двубоя 

Още в 11' Ливърпул стигна до гол чрез Луис Диас, повеждайки в Лондон. Куанса подаде от центъра диагонално към левия фланг, където Диас с гърди овладя, изпреварвайки Тимоти Кастан. Седмицата на Ливърпул нахлу на скорост в наказателното поле, премина покрай защитник и стреля мощно, топката рикошира в крака на Палиня и влетя неспасяемо в мрежата - 0:1 и категоричен аванс за "червените" в полуфиналния сблъсък. 

След повеждането в резултата, играчите на гостуващия отбор умело задържаха владението на топката и не позволиха на лондончани бързо да търсят изравнителен гол. Куанса и Ван Дайк отлично изолираха Раул Хименес от играта, а Уилиан и Перейра също бяха неактивни, а от това нападението на Фулъм страдаше. 

В 25' Ливърпул можеше да реши всичко в срещата, след като топката все пак се озова у вратата на Лено, но попадението на Диас беше отменено заради засада на Нунес при центрирането в наказателното поле. 7 минути по-късно Фулъм получи първото си положение в мача, когато Хименес получи топката за пръв път в наказателното поле, успя да си осигури пространство и стреля, но Келехер успя да отрази. 

Второ полувреме 

Втората част започна вихрено и пред двете врати. В 53' Андреас Перейра беше изведен на прекрасна позиция в наказателното поле и от малък ъгъл реши да стреля, но оцели гредата. Минута по-късно също от чиста позиция пропуск на другата врата направи Харви Елиът. В 63' и Дарвин Нунес можеше да се разпише, но стреля встрани от вратата. 

В 76' изненадващо Фулъм изравни, и то с гол на Иса Диоп. След отнемане на топката дълбоко в половината на Ливърпул Уилсън напредна по лявото крило, центрира в наказателното поле и там изненадващо бе Иса Диоп, който изпревари вратаря и реализира за 1:1. 

Клоп реагира мигновено и пусна още един защитник в игра - Ибрахима Конате, изваждайки от игра Коуди Гакпо. С това той промени и схемата на игра, заигравайки в 3-5-2. 

В края на мача, Диого Жота пропусна златен шанс да реши всичко в срещата, след като при контраатака се засуети в наказателното поле и Лено успя да вземе топката от крака му. Фулъм на свой ред отправи куп центрирания, но до положение не се стигна - 1:1 и Ливърпул е на финал! 

Стартови състави 

Фулъм: 17. Лено, 21. Кастан, 4. Тосин, 31. Диоп, 33. Робинсън, 26. Палиня, 10. Кеърни, 14. Де Кордова-Рийд, 20. Уилиан, 18. Андреас, 7. Раул

Ливърпул: 62. Келъхър, 2. Гомес, 4. Ван Дайк, 78. Куанса, 84. Брадли. 10. МакАлистър, 38. Гравенберх, 19. Елиът, 18. Гакпо, 7. Диас, 9. Нунес

Преди мача

Тази вечер Ливърпул ще опита да продължи серията си от три поредни победи над Фулъм. От зимата на 2011 г. лондончани не са печелили домакинство на мърсисайци - 1:0. Подобен резултат би пратил сблъсъка в продължения и евентуални дузпи, тъй като правилото за гол на чужд терен не важи.

Отборите са в съвсем различна форма и за това са показателни последните резултати. Столичани загубиха и от Челси с 0:1 след първия полуфинал. Ливърпул пък разби Борнемут за полувреме с 4:0 като гост. 

Днес на разположение за Клоп няма да са Арнолд, Байчетич, Матип, Тиаго и Цимикас. Собослай е под въпрос, а Траоре е контузен за Фулъм. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички