Официално: Тотнъм продаде Дембеле в Китай


Официално: Тотнъм продаде Дембеле в Китай
Снимка: Guliver/GettyImages

1076 0

Отборът на Тотнъм продаде Муса Дембеле на китайския Гуангджоу, съобщиха от лондонския клуб. Според британските медии трансферът на полузащитника е на стойност 11 млн. паунда.

Настоящият контракт на 31-годишния футболист изтичаше в края на този сезон.Белгийският национал се присъедини към тима на "шпорите" от Фулъм през 2012 и изигра 250 мача за отбора, но контузии му попречиха да бъде постоянен титуляр за Маурисио Почетино и той изигра едва 10 двубоя през настоящата кампания.

"Постигнахме договорка с играещия в китайската Суперлига Гуангджоу за трансфера на Муса Дембеле. Пожелаваме на Муса всичко най-добро в бъдеще, заявиха от клуба в кратко изявление.

Последният мач на Дембеле за "шпорите" във Висшата лига бе срещу новака Уулвърхемптън през ноември, като халфът напусна терена още в седмата минута поради травма. „Клубът винаги се е отнасял с уважение към мен. Имам прекрасни спомени от тук. Тръгвам си с най-добри чувства към клуба“, завърши той. Тотнъм гостува на Фулъм в следващия кръг английския шампионат.

Какво сподели мениджърът на тима Маурисио Почетино след тежката травма, която получи голямата звезда Хари Кейн - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички