Официално: Новият треньор на Тотнъм е Жозе Моуриньо


Официално: Новият треньор на Тотнъм е Жозе Моуриньо

6220 0

Новият треньор на финалиста от Шампионска лига през миналия сезон - Тотнъм, се казва Жозе Моуриньо. Това бе обявено на официалния сайт на "шпорите", които късно снощи обявиха, че досегашният наставник на тима - Маурисио Почетино, няма да бъде начело повече. Договорът на Специалния с Тотнъм е до края на сезон 2022/23.

Той бе представен със следните думи: "Жозе е един от най-завършените и успешни мениджъри, като е спечелил 25 значими трофея. Известен е с тактическата си сила и е бил начело на: Порто, Интер, Челси, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Печелил е вътрешното първенство в рекордните 4 различни държави (Португалия, Англия, Италия и Испания) и е един от тримата мениджъри, които печелят два пъти Шампионска лига с два различни отбора - с Порто през 2004 г. и с Интер през 2010 г. Освен това е печелил титлата във Висшата лига три пъти с Челси (2005, 2006, 2015)". 

Даниел Леви коментира назначаването му със следните думи: "В лицето на Жозе имаме един от най-успешните мениджъри във футбола. Той има пребогат опит, може да вдъхновява отбори и е страхотен тактик. Печелил е отличия във всеки клуб, който е ръководил. Вярваме, че ще донесе вяра и енергия в съблекалнята на отбора".

"Развълнуван съм да се присъединя към отбор с такова страхотно наследство и такива страстни привърженици. Качеството както в състава, така и в академията ме развълнува. Да работя с тези играчи е нещото, което ме привлече" - заяви самият Моуриньо.

За подобно развитие се предполага отдавна, но сякаш най-ясно стана, когато се обяви, че Маурисио Почетино е провел разговор с президента на „шпорите“ Даниел Леви относно бъдещето си начело на клуба. Голяма част от играчите в клуба агитираха за смяна на мениджъра, а самият Почетино също започна да се изнервя от създалата се ситуация. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички