Официално: Карло Анчелоти пое Евертън


Официално: Карло Анчелоти пое Евертън
Снимка: Getty Images/Guliver

3585 0

Бившият треньор на Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и други - Карло Анчелоти, застана на кормилото на Евертън. Английският клуб потвърди, че италианецът е подписал договор за 4,5 години.

"Карамелите" останаха без мениджър на 5-и декември, след поражението от градския конкурент Ливърпул с 2:5. Оттогава отборът бе воден от Дънкан Фъргюсън, който замени временно Марко Силва. Бившият нападател води Евертън в последните три мача, в които записа успех срещу Челси (3:1), равенство на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед (1:1) и загуба след дузпи срещу Лестър в 1/4-финалите на Карабао Къп.

Анчелоти пък бе уволнен от Наполи на 10-и декември, въпреки че изведе тима до плейофите на Шампионска лига. 60-годишният италиански специалист застава начело на отбор, който в момента е на три точки от зоната на изпадащите. Той бе треньор на Наполи от май 2018 г. В Англия работи в Челси (2009-2011) и изведе клуба до шампионската титла. Днес той ще наблюдава от трибуните мача на новия си отбор срещу Арсенал на "Гудисън Парк". А с какво ценно за новия му клуб качество се похвали наскоро италианецът вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички