Лестър си поигра с огъня в зрелищен двубой срещу Евертън, решен чрез дузпи


Лестър си поигра с огъня в зрелищен двубой срещу Евертън, решен чрез дузпи
Снимка: Getty Images/Gulliver

2034 0

Лестър изпусна преднина от два чисти гола при гостуването си на Евертън, за да допусне изравняване в последните минути на срещата им от Купата на лигата - 2:2. Така двубоя трябваше да бъде решен след изпълнения на дузпи, където нервите на гостите се оказаха по-здрави и те продължават напред в турнира.

"Лисиците" поведоха с два бързи гола. Първо Джеймс Мадисън в 26-ата минута оползотвори подаване на Рикардо Перейра, като запази самообладание в наказателното поле и завърши - 0:1. А само три минути по-късно се стигна до ъглов удар, след който Джейми Варди свали топката към Джони Еванс, който осигури комфортната преднина - 0:2.

В 70' Том Дейвис намали пасива на домакините, след като стреля по страхотен начин в наказателното поле от движение и намери долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Каспер Шмайхел - 1:2. В първата минута от добавеното време на двубоя, Лейтън Бейнс взе нещата в свои ръце и реализира след страховит далечен удар, за да оформи резултата от редовното време - 2:2, и да доведе мача до дузпи.

При наказателните удари двата тима започнаха с пропуски - първо на Джеймс Мадисън, след което на Дженк Тосун. "Лисиците" не сбъркаха втори път след точни изстрели на Бен Чилуел, Рикардо Перейра, Демарай Грей и Джейми Варди. "Карамелите" изпуснаха и 2-рата си дузпа чрез героя от 2-рото полувреме Лейтън Бейнс. Така точните изпълнения на Мейсън Холгейт и Доминик Калвърт-Люин се оказаха недостатъчни и Лестър ликува.

За втория във временното класиране на Висшата лига предстои изключително тежко гостуване на Манчестър Сити в събота от 19:30 часа българско време (а дни по-късно се изправя и срещу водача Ливърпул), докато Евертън ще приеме Арсенал в същия ден, но от 14:30 часа българско време, в друго дерби от кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички