Официално: Челси отново разтресе трансферния пазар и взе Калиду Кулибали от Наполи


Официално: Челси отново разтресе трансферния пазар и взе Калиду Кулибали от Наполи
Снимка: Getty Images

3499 0

След като наскоро Челси привлече Рахийм Стърлинг, английският гранд обяви още един колосален трансфер!

Лондончани взеха централния бранител на Наполи Калиду Кулибали - очаквана сделка, която вече е и официално потвърдена от "Стамфорд Бридж".

Кулибали е подписал 4-годишен контракт и вече е в Лос Анджелис, където ще се присъедини към предсезонната подготовка на новия си тим. На този етап точните финансови параметри не се съобщават, но по информация на Фабрицио Романо трансферът е на стойност 40 млн. евро!

31-годишният Калиду Кулибали прекара осем години в тима на Наполи, през които на няколко пъти бе обект на сериозен интерес от водещи грандове на Стария континент. До трансфер обаче така и не се стигаше, тъй като от Наполи му бяха поставили твърде висока цена.

Мениджърът на Челси Томас Тухел държеше да подсили отбраната си, след като се раздели с ключови бранители като Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, които напуснаха като свободни агенти в посока Реал Мадрид и Барселона. 

"Много съм щастлив да бъда в Челси. Това е голям отбор и моята мечта винаги е била да играя в английската Висша лига. Говорих с моите добри приятели Едуард Менди и Жоржиньо и те направиха избора ми по-лесен, така че наистина съм щастлив да бъда тук днес", бяха първите думи на Кулибали като играч на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички