Оферта в последната минута означава, че Манчестър Юнайтед все още може да има собственик от Катар


Оферта в последната минута означава, че Манчестър Юнайтед все още може да има собственик от Катар
Снимка: Getty Images

2365 0

Катарският милиардер Шейх Джасим се е завърнал с последна оферта да се опита да купи Манчестър Юнайтед преди сър Джим Ратклиф.

Точно когато изглеждаше, че драмата около закупуването на Манчестър Юнайтед е към своя край, Daily Mail съобщи, че шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани е опитал с финална оферта за закупуване на 100% от клуба. Това е било отчаян опит да отклони вниманието на семейство Глейзър от сър Джим Ратклиф.

Защо Ратклиф е предпочитаният кандидат?

Миналата седмица стана ясно, че Ратклиф е бил предпочитаният кандидат след последния кръг от наддаването миналия месец с предложението си за мажоритарно придобиване. Шейх Джасим обаче сега е представил подобрена окончателна оферта. Според Sky Sports тя е около 5 милиарда паунда.  Въпреки това, тази оферта все още се смята за по-ниска от тази на Ратклиф, какъвто беше случаят след предполагаемия трети и последен кръг от оферти миналия месец.

Роденият в Ланкашър милиардер не е наддавал за 100% от клуба, предложението му за мажоритарен дял. Това би позволило на Глейзър да останат все още в клуба и именно заради това неговите шансове се оценяват по-високо.

Освен че предлага да закупи 100% от клуба, офертата на Шейх Джасим предлага да изчисти и 536 милиона паунда (669,2 милиона долара) дълг, натрупан срещу Юнайтед. Очаква се нефтохимическата компания на Ратклиф INEOS да поеме и управлява този дълг, ако офертата му е успешна. Говори се, че разговорите с всички страни продължават, въпреки твърдението, че миналата седмица трябваше да бъде избран одобреният кандидат. С поглед към летния трансферен прозорец, който наближава Ерик Тен Хаг пък призна, че топ играчи икста да се присъединят към Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички