Очаквано и вече официално - Хосеп Гуардиола отива във Висшата лига


Очаквано и вече официално - Хосеп Гуардиола отива във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1418 0

Гласената смяна на Мануел Пелегрини с Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити ще стане факт след края на сезона. Това официално обявиха "гражданите", след като месеци наред почти всички информации сочеха, че каталунецът ще се събере с Чики Бегиристайн на "Етихад" в опит да направят "небесносините" колос на европейската футболна сцена.

Договорът на бившия треньор на Барселона влиза в сила веднага след края на сезона, като контрактът е за 3 години.

Обявяването на новината стана само няколко минути след пресконференцията на Мануел Пелегрини, че след края на сезона ще напусне Манчестър Сити.

От "Етихад" коментират, че разговорите с Гуардиола са протекли през последните няколко седмици, след като такива е имало още през 2012 година - преди Гуардиола да поеме Байерн Мюнхен.

Пелегрини пък има шанс да спечели титлата в Англия за втори път, след като вече направи това през 2013 година. На сметката си той има и ФА къп, като и двата трофея са "в играта" за чилийския мениджър. Манчестър Сити ще играе финал и за Кепитъл Уан Къп (Купа на лигата), а на осминафиналите в Шампионска лига има преодолим съперник в лицето на Динамо (Киев).

За да подпише с Манчестър Сити, Хосеп Гуардиола е отказал оферти на куп отбори, сред които са Манчестър Юнайтед и Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички