Обзор на мачовете в Европа през уикенда (ВИДЕО)


Обзор на мачовете в Европа през уикенда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

843 0

Висша лига - 28 кръг

Английската Висша лига бе доста постна този уикенд заради участието на голяма част от отборите в турнира за ФА. От челниците в класирането, единствено Ливърпул изигра своята среща по програма. Момчетата на Юрген Клоп надиграха изключително трудно състава на Бърнли с 2:1 на своя Анфийлд. Гостите отбелязаха ранно попадение, но Вайналдум изравни в добавеното време на първата част. През второто полувреме играта на "мърсисайдци" бе малко по-добра и те стигнаха до втори гол дело на Емре Чан. Германецът вкара красив гол по земя от близо 30 метра.

Така Ливърпул се отдалечи на 5 точки от 5-ата позиция, но има и два мача повече от Арсенал.

Класиране: Челси - 66т(мач по-малко), Тотнъм - 56т.(мач по-малко), Манчестър Сити - 56т. (мач по-малко), Ливърпул - 55т.

Примера дивисион - 27 кръг

Кръгът бе белязан от завръщането начело в класирането на тима на Реал Мадрид. Това стана благодарение на отбора на Барселона, който загуби неочаквано като гост на Депортиво Ла Коруня с 2:1. Момчетата на Луис Енрике бяха много изморени след срещата с ПСЖ и това им коства точките в тази среща.

Реал Мадрид от своя страна също имаше проблеми като домакин на Бетис и изоставаше след 24 минути игра, но с попадения на Кристияно Роналдо и Серхио Рамос ''кралете'' се върнаха на върха в Ла Лига.

Атлетико Мадрид също записа победа. Момчетата на Диего Симеоне победиха Гранада с минималното 1:0 като гост, а третия в класирането Севиля се изложи срещу опашкаря Леганес - 1:1.

Класиране: Реал Мадрид - 62т.(мач по-малко), Барселона - 60т., Севиля - 57т., Атлетико Мадрид - 52т.

Серия А - 28 кръг

Безспорно дербито на кръга бе между водачът Ювентус и правещият за поредна година посредствен сезон отбор на Милан. Победата бе за торинци с 2:1, но второто попадение падна след съмнителна дузпа в добавеното време на срещата.

Рома най-накрая съумя да спечели - 3:0 като гост на Палермо с Ивайло Чочев. Интер разби със 7:1 гостуващият на "Джузепе Меаца" Аталанта. С по три гола се отличиха аржентинците Мауро Икарди и Евер Банега.

Класиране: Ювентус - 70т., Рома - 62т., Наполи - 60т., Интер - 54т.

Бундеслига - 24 кръг

Кръгът бе чудесен за водача Байерн Мюнхен, който уверено върви към поредната си титла в германското първенство. Баварците победи с 3:0 Айнтрахт Франкфурк, а в същото време преследвачите РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд записаха загуби съответно срещу Волфсбург и Херта Берлин.

Класиране: Байерн Мюнхен - 59т., РБ Лайпциг - 49т., Борусия Дортмунд - 43т., Хофенхайм - 42т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички