Обрат, хеттрик и рекорд: Манчестър Сити вече сериозно притеснява Ливърпул на върха (ВИДЕО)


Обрат, хеттрик и рекорд: Манчестър Сити вече сериозно притеснява Ливърпул на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11172 0

Манчестър Сити победи като гост отбора на Брентфорд с 3:1 в двубой от 23-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" стигнаха до успеха след обрат, като Неал Мопе откри в 23'. С хеттрик на Фил Фодън (45+3', 53' и 70') отборът на Хосеп Гуардиола грабна трите точки.

Англичанинът вече има толкова хеттрикa във Висшата лига, колкото Еден Азар, Садио Мане, Гарет Бейл и Стивън Джерард  - по 2. И той вече има повече титли във Висшата лига (5) от всички тези играчи взети заедно. Освен това с третия си гол постави абсолютен рекорд в шампионата за най-много голове в един кръг - 45!

С тази победа Сити е втори с 49 точки - само 2 за Ливърпул, но има и мач по-малко. Брентфорд е 15-и с 22.

Отборът на Гуардиола владееше инициативата почти от самото начало, но пропуски накараха "гражданите" да страдат. Въпреки огромното предимство при притежанието на топката, до гол не се стигаше. Така в средата на полувремето домакините наказаха съперника си.

Стражът Флексен намери съотборникът му Нийл Мопе в коридор около центъра на терена. Мопе бързо напредна, овладя, след което се изправи очи в очи с Едерсон и прати топката във вратата. Последва мигнове отговор и атаки от страна на Сити, а Мопе можеше да бъде изгонен заради много груб фал в 30'.

В добавеното време крепостта на домакините най-сетне падна. Де Бройне овладя малко пред наказателното поле и прати топкат в наказателното поле. Там бранител я прати право на гърдите на Фил Фоудън, който с две докосвания вкара за 1:1.

Второто полувреме беше отлично за "гражданите". В 53' перфектен прехвърлящ пас от Кевин де Бройне намери Фил Фодън който скочи най-високо и заби отблизо топката с глава право в долния десен ъгъл за 1:2.

Последваха силни минути за домакините, като Aйвън Тони и Нийл Мопе бяха много близо до изравняването. 20-ина минути преди края обаче Фоудън оформи своя хеттрик и на практика реши предсрочно развръзката. Холанд го осводи, а той се разписа отблизо. В заключителните минути двубоят се доиграваше под ръководството на английските шампиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички