Обявиха кандидатите за "Футболист на Африка", Ливърпул с офанзива за отличието


Обявиха кандидатите за "Футболист на Африка", Ливърпул с офанзива за отличието
Снимка: Getty Images

1059 0

Африканската футболна конфедерация обяви кандидатите за "Футболист на Африка". Списъкът е съставен от 30 африканци, подвизаващи се по първенствата по цял свят. Сред него най-много представители има от Висшата лига, а рекордьор е Ливърпул - с 2. В това число обаче не влиза един от фаворитите за отличието Садио Мане, който наскоро премина в редиците на Байерн Мюнхен.

Мохамед Салах и Наби Кейта са сред избраниците от мърсисайдци. Останалите тимове имат по един представител, а това са: Рияд Марез - Манчестър Сити, Бертран Траоре - Астън Вила, Мохамед Елнени - Арсенал. Следва Ив Бисума от вечния съперник на "топчиите" Тотнъм, стражът на Челси Едоард Менди,  както и Нампалис Менди от Лестър.

Сред останалите имена личат тези на Франк Кeси, който за последно бе част от Милан, но вероятно ще подсили Барселона през идния сезон, Ашраф Хакими от ПСЖ, както и това на Калиду Кулибали от Наполи. Победителят ще бъде избран на 21-и юли. 

Вижте най-актуалните новини от света на футбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички