Обявиха бонуса на Клаудио Раниери, ако направи Лестър шампион


Обявиха бонуса на Клаудио Раниери, ако направи Лестър шампион

2604 0

Мениджърът на Лестър Сити Клаудио Раниери си е уредил сериозен бонус, ако направи своя тим шампион на английската Висша лига. Въпреки че подобна възможност изглеждаше абсолютно нереална, италианският специалист се е договорил с ръководството в началото на сезона в неговия контракт да бъде поставена клауза за бонус, ако спечели титлата.

Така италианският спец ще прибере 5 милиона паунда, ако неговият отбор стане шампион през този сезон. Причината за подобен бонус е фактът, че шефовете на "лисиците" са записали няколко клаузи, с които по-лесно да се освободят от Раниери при слаби резултати.

Кога в Лестър си повярваха, че могат да станат шампиони

Самият треньор от своя страна е пожелал няколко клаузи по негово усмотрение, като тази за титла е била по негова идея.

Освен това той ще прибере по 100 хиляди паунда отгоре за всяко място, което Лестър изкачи от 18-то нагоре. Това означава, че босът на "лисиците" ще вземе допълнителни 1.7 милиона паунда, ако отборът завърши на първо място.

Манчестър Юнайтед отмъква един от асовете на Лестър

Към договора на Раниери има и прикрепени "бонус" клаузи за класиране в горната половина на таблицата, Лига Европа и Шампионска лига. Към това се прибавят и 1.5 милиона паунда, която е годишната заплата на треньора, и сумата, която ще прибере Раниери след края на сезона, ще бъде над 10 милиона паунда (ако отборът задържи първото място).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички