Обявен за негоден в Манчестър Юнайтед се превърна в атакуваща машина (ВИДЕО)


Обявен за негоден в Манчестър Юнайтед се превърна в атакуваща машина (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3288 0

Трансферната политика в последните години на "Олд Трафорд" изглежда на моменти безумна. Това, примесено с някои много спорни решения на мениджърите и неговите асистенция, е рецепта за категоричен провал, както се вижда и от началото на сезона във Висшата лига. И, докато в Манчестър Юнайтед умуват как да излязат от кризата, вече бивши кадри над тима просперират на други места.

Анхел Ди Мария ниже голове и асистенции за ПСЖ, Дани Уелбек е един от най-добрите играчи на Арсенал, заедно с Хенрих Михтариян, Златан Ибрахимович бележи голове за удоволствие в САЩ. Вилфред Заха е един от най-добрите играчи в Англия в последната календарна година, но безспорно №1 сред продадените в последните години от Юнайтед е Мемфис Депай, който буквално носи на гърба си френския Лион.

След като беше обявен за "негоден" на "Олд Трафорд", холандският ас няма спирка. Той бележи феноменални попадения от центъра, раздава асистенции от всяка точка на терена, а лидерските му качества стават все по-видни.

В първия си полусезон за Лион той записа 17 мача, 5 гола и 8 асистенции в Лига 1, както и един мач за Купата на Франция. През миналия сезон той беше абсолютна машина, след като в Лига 1 записа 36 мача, 19 гола и 13 асистенции. В Лига Европа той има 3 гола и 3 асистенции.

През този сезон статистиката му не е толкова впечатляваща (1 гол и 3 асистенции във всички турнири), но временният спад във формата му се очаква да отмине след силните изяви за Холандия през последната седмица.

Депай напусна клуба през зимата н сезон 16/17, и то срещу едва 14.40 милиона паунда. Очевидно много грешно решение на ръководството на "червените дяволи". Междувременно Манчестър Юнайтед може да изпусне още един изключително добър играч, и то заради Жозе Моуриньо - вижте подробности в този материал!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички