Нунес, Фирмино и Алисон донесоха на Ливърпул ценна победа във Висшата лига (ВИДЕО)


Нунес, Фирмино и Алисон донесоха на Ливърпул ценна победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4537 0

Ливърпул победи Саутхемптън с 3:1 като домакин в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци стигнаха до успеха след два гола на Дарвин Нунес, едно попадение на Роберто Фирмино и брилятни спасявания на Алисон Бекер.

И четирите гола в мача паднаха през първото полувреме, като първото попадение дойде още в шестата минута, когато Фирмино продължи добрата си форма и реализира фамозен гол с глава за ужас на Тите, който реши да не вземе бразилеца в състава си за Мондиал 2022. 

Саутхемптън изравни с идентичен гол три минути по-късно, когато Че Адамс се разписа с глава във вратата на Алисон. В средата на първата част обаче Дарвин Нунес успя отново да изведе Ливърпул напред в резултата, а в края на полувремето отново той вкара за 3:1.

През втората част темпото на игра спадна, но пък Саутхемптън имаше няколко много добри положения да се върне в мача. Тук дойде и ролята на стража на Ливърпул Алисон Бекер, който направи поне три голови спасявания.

С победата Ливърпул се изкачи до шестото място в подреждането с 22 пункта - на пет точки от четвъртия Нюкасъл и на точка зад петия Манчестър Юнайтед. Саутхемптън остава в зоната на изпадащите, заемайки 19-о място с едва 12 точки. Висшата лига за двата тима ще поднови след Световното в Катар - на "Боксинг дей" (26 декември).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само шест минути игра Ливърпул откри резултата. Анди Робъртсън центрира от статично положение към наказателното поле на Саутхемптън, където Роберто Фирмино се изтегли назад, за да играе с топката. Бразилецът, който не попадна в селекцията на Бразилия за Мондиал 2022, вкара превъзходен гол с глава почти от границата на пеналтерията за седмо попадение през сезона във Висшата лига - 1:0!

Video edited on Kapwing

Само три минути по-късно Саутхемптън успя да изравни резултата, отбелязвайки идентичен гол във вратата на Ливърпул. Джеймс Уорд-Праус центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на домакините, където Че Адамс успя да се извиси над всички, за да засече с глава и да прати топката в мрежата на Алисон Бекер - 1:1!

Video edited on Kapwing

Няколко минути по-късно Ливърпул отново можеше да излезе напред в резултата. Дарвин Нунес бе изведен по левия фланг, откъдето центрира перфектно за Мохамед Салах в наказателното поле. Египтянинът се озова в чиста голова позиция, но не успя да вкара сам срещу вратаря Гавин Базуну, който спаси. Все пак "червените" си върнаха аванса в 22', когато Харви Елиът предостави прекрасна асистенция за Нунес, който вкара за 2:1!

Video edited on Kapwing

В края на първото полувреме Ливърпул отбеляза и трето попадение във вратата на Саутхемптън. Роберто Фирмино пусна пас в коридор за Анди Робъртсън, за да го изведе по левия фланг. Крайният бранител на мърсисайдци центрира в наказателното поле, успоредно на голлинията, за да може Дарвин Нунес да засече и да отбележи втория си гол в мача - 3:1!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първите минути на втората част започнаха в спокойно темпо, но постепенно Саутхямптън започна да поема повече рискове в офанзивен план в търсене на обрат в мача. Стражът на Ливърпул Алисон Бекер на два пъти трябваше да спасява отбора си, отличавайки се с невероятни намеси в чисти позиции за гол за "светците".

В 63-ата минута, след мълниеносна контраатака, Мохамед Салах бе изведен сам срещу вратаря на Саутхямптън. На египтянина бе оказан натиск в гръб от противников играч, което наруши баланса му, а това доведе и до слаб завършващ удар. След това Салах претендираше за дузпа, но съдията не видя достатъчно основания за отсъждане на такава.

В 77-ата минута дойде поредното брилянтно спасяване на Алисон Бекер, който за трети път през втората част отказа Саутхямптън. Този път стражът отрази опасен удар с глава на Че Адамс, за да запази аванса от два гола на своя тим.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Елиът, Тиаго, Салах, Нунес, Фирмино

Саутхемптън: Базуну, Бел-Кочап, Чалета-Цар, Салису, Елионуси, Лавия, Уорд-Праус, С. Армстронг, Перо, А. Армстронг, Адамс

ПРЕДИ МАЧА

*Мърсисайдци ще бъдат без своя старши треньор Юрген Клоп! (ето причината)

Ливърпул е на осмо място във временното класиране с актив от 19 точки и голова разлика 25:16. Саутхемптън е на 18-а позиция със сбор от 12 пункта (12:24).

През изминалата седмица и двата отбора записаха победи на 1/16-финалите за "Карабао Къп" - Ливърпул се справи с Дарби Каунти след изпълнение на дузпи, докато Саутхемптън също трябваше да изпълнява наказателни удари и срази в тях Шефилд Уензди.

Последният мач между Ливърпул и Саутхемптън се състоя на 17 май (37 кръг, сезон 2021/22). Тогава мърсисайдци постигнаха победа като гости с 2:1!

Ливърпул - Саутхемптън по ТВ: Къде да гледаме двубоя?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички