Ето с каква реч Моуриньо вдъхновил Челси за първата титла във Висшата лига


Ето с каква реч Моуриньо вдъхновил Челси за първата титла във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2863 0

Бившият футболист на Челси Алексей Смертин разказа коя е била най-запомнящата се реч на бившия мениджър на тима Жозе Моуриньо по време на съвместния им престой в клуба. Както е известно, през 2005 година португалецът направи "сините" шампиони, за първи път от 50 години насам.

"Моуриньо дойде като победител в Шампионска лига с Порто, събра ни и ни попита: "Момчета, вие играете в най-доброто първенство в света, клубът е много известен, традиционно силен, самите вие сте топиграчи, кажете, някой от вас нещо печелилил ли е?". Тишина", започна Смертин, цитиран от "Forbes".

"А аз спечелих. Дойдох тук да побеждавам, защото, знайте, кариерата на футболиста е кратка и тя се определя не от нулите в банковата сметка, а от трофеите и медалите, които вие спечелите. И очевидно, колкото по-добре играеш, толкова повече ще заработваш". Думите, изглецдат може би, прости, но те бяха толкова успешни, че в резултат ние спечелихме титлата след 50 години. За първи път", допълва руснакът. А какво каза Моуриньо, преди да се изправи срещу Челси отново, този път начело на Тотнъм, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички