Нюкасъл откри идеалния нападател в лицето на Бербатов


Нюкасъл откри идеалния нападател в лицето на Бербатов
Снимка: Getty Images/Guliver

1500 0

Английският тим Някасъл е на път да се конкурира с Борнемут за подписа на Димитър Бербатов. Както стана ясно преди няколко седмици новаците във Висшата лига ще се опитат да привлекат българина в редиците си. Отборът на Нюкасъл обаче се нуждае спешно от нападател и някой с афинитета на Бербатов би бил много подходящ.

"Свраките" имаха много проблеми в офанзивен план през изминалия сезон. 1084 минути (това са около 18 часа) игра бяха необходими на лятната им покупка Емануел Ривиер, за да отбележи единствения си гол в Премиършип през миналата кампания. Отсътвието на Папис Сисе също много повлия за ниската голова активност на тима. Но Нюкасъл намери някой, който може да промени това. И този някой също е на цена, която Майк Ашли - собственикът на клуба, би приел. Именно Димитър Бербатов е този, който може да осигури краткосрочно решение на проблемите с реализирането на попадения. Ако пристигне на "Сейнт Джеймсис парк" най-вероятно няма да започва всички срещи, но ще внесе опит в отбора и може да бъде от полза за развитието на останалите нападатели на Нюкасъл. 

Както стана ясно, Димитър Бербатов си тръгва като свободен агент от Монако. Той обаче доказа, че не е изгубил головия си нюх с попаденията, които отбеляза в Лига 1 и в Шампионската лига за френския тим. За 2-годишния си престой там той е реализирал 18 гола. Има инфомации, че българина е заинтригуван от евентуално завръща на Острова.

Остава да видим само дали Нюкасъл ще успее да привлече бившия играч на Манчестър Юнайтед. Единствената пречка би могла да бъде заплатата на Бербатов. Едно е сигурно - няма да са му необходими 18 часа, за да отбележи първото си попадение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички