Нюкасъл нокаутира Арсенал и извади артилеристите от топ 4 (СНИМКИ)


Нюкасъл нокаутира Арсенал и извади артилеристите от топ 4 (СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

1848 0

Нюкасъл се разправи с Арсенал в 37-ия кръг на Висшата лига. "Свраките" поне временно оставиха "топчиите" извън топ 4 на класирането и зарадваха привържениците на Тотнъм.

Резултата откри Бен Уайт, след като в опита си да изчисти прострелно центриране в наказателното поле, опъна мрежата на собствената си врата.

"Артилеристите" обезвери Бруно Гимараеш, който в 85-ата минута, оставен на празна врата удвои преднината за домакините.

Арсенал не влезе добре в мача и още в 8-ата минута можеше да изостава в резултата, след като Арън Рамсдейл едва не си вкара автогол. 

"Топчиите" постепенно разучиха играта на противника си и започнаха все повече да навлизат в половината му. Най-чистото положение пред възпитаниците на Микел Артета се откри в 25-ата минута, когато Мартин Йодегор излезе очи в очи с вратаря на домакините Мартин Дубравка, но стражът отрази изстрела без особени проблеми. 

Най-добрата възможност за гол през първите 45 минути за Нюкасъл пък дойде в 36-ата минута. Бързоногият Сен-Максимен получи топката, след което нахлу самостоятелно в наказателното поле на Арсенал и само добрата намеса на Рамсдейл спаси отбора му.

10 минути след началото на второто полувреме Максимен отново бе очи в очи със стража на "артилеристите след прострелен пас от крилото. Преди топката да стигне до французина обаче Бен Уайт я засече, отбелязвайки си автогол.

Второто полувреме бе безлично за гостите, които не успяха да се върнат мача. Те бяха абсолютно обезверени в 85-ата минута, когато за Бруно Гимараеш остана лесната задача на празна врата да удвои преднината за своя отбор.

Загубата от Нюкасъл остави Арсенал в подножието на първите 4 с едва мач до края на сезона. Така мечтаната 4-а позиция, осигуряваща място в Шампионска лига остава на 2 точки от "артилеристите", които в следващия кръг ще се надяват на истинско чудо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички