Новият формат в Шампионска лига затрива традиция във ФА Къп


Новият формат в Шампионска лига затрива традиция във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

8595 0

През този сезон ще бъде сложен краят на една традиция във ФА Къп. И това ще бъде наложено заради задаващия се нов формат на Шампионска лига, който ще увеличи още повече натоварването за играчите.

По всяка вероятност това ще бъде последният сезон, в който ще има преигравания на двубои от трети и четвърти кръг за ФА Къп заради увеличаването на срещите в Европа. Финансовите последици обаче за английските клубове може да са огромни. Те ще пропуснат големи приходи - особено ако двубоите от преиграванията се излъчват и на живо по телевизията.

Малките клубове в Англия ще страдат от тази промяна

ФА Къп ще страда заради Шампионска лига

В момента все още няма нищо официално, но изглежда неизбежно, защото Шампионска лига "ще приюти" 36 отбора, а всеки клуб ще има два допълнителни мача от групата и програмите ще продължат до края на януари.

Футболната асоциация вероятно ще даде зелена светлина за премахване на повторенията в третия и четвъртия кръг, защото смятат, че е жизненоважно да има зимна пауза, а и не на последно място, за да помогне на националния отбор.

Купата на Англия е най-доброто, най-известното и историческо състезание за национална купа в света и също така осигурява спасителен пояс за по-малките клубовe. Победителите от третия кръг получават 105 000 паунда от наградния фонд, който достига до 2 милиона паунда за победителите и 1 милион за подгласниците. А друг проект, който се готви е за европейската Суперлига, като клубовете са разединение за нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички