Нов собственик? Семейство Глейзър прие катарската оферта за Манчестър Юнайтед


Нов собственик? Семейство Глейзър прие катарската оферта за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

6757 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед е приело последната оферта на шейх Джасим бин Хамад ал Тани. Това твърдят катарски медии след месеци на наддаване за "червените дяволи".

Сделката ще се потвърди скоро

Семейство Глейзър започнаха да проучват стратегически алтернативи за клуба през ноември миналата година и се очакваше, че може да има придобиване след няколко месеца. Процесът обаче бе проточен до края на сезона. Шейх Джасим наскоро направи пета и последна оферта на масата, за да победи сър Джим Ратклиф в надпреварата за придобиване.

"Al-Watan", организация, собственост на бащата на шейх Джасим, твърди, че съобщението за сделката предстои "скоро". Това може да е основната причина за извънработната търговия на Нюйоркската фондова борса. Цената на акциите на Юнайтед се повиши със 17 процента, откакто новината излезе наяве.

Огромен скок в бюджета на Юнайтед

Шейх Джасим и Ратклиф се борят за поглъщането на Юнайтед от няколко месеца. Последният наскоро водеше надпреварата преди последното предложение на Шейх Джасим. Съобщава се, че Глейзър са готови да останат в клуба с миноритарен дял при Ратклиф, но позицията им може да се е променила с последното предложение на Шейх Джасим. Очакванията са бюджета на клуба да нарасне от 150 млн. паунда до 450 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички