Нов обрат и нова победа: Ливърпул изхвърли Лестър от Карабао Къп с две страхотни изпълнения (ВИДЕО)


Нов обрат и нова победа: Ливърпул изхвърли Лестър от Карабао Къп с две страхотни изпълнения (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3370 0

Ливърпул успя да победи Лестър с 3:1 в мач от 1/16-финалите на Карабао Къп. "Червените" отново трябваше да правят обрат и го осъществиха успешно, отстранявайки "лисиците" от турнира. Публиката на "Анфийлд" видя две страхотни изпълнения, които ще се помнят дълго време.

Срещата започна кошмарно за мърсисайдци, които допуснаха попадение още в третата минута след грешка при изнасянето на топката. Кейси Макаитър, в крайна сметка, се озова сам срещу Келъхър и го преодоля за 1:0. Малко по-късно Бен Доук нацели гредата и пропусна да изравни.

През втората част Ливърпул наложи тотална доминация на "Анфийлд". Коди Гакпо изравни в 48-ата минута, а след това ротациите на Клоп дадоха резултат. Доминик Собослай се появи от пейката и вкара истинско "торпедо" за 2:1. В последната минута от редовното време Диого Жота се отчете с много елегантен гол с пета, за да оформи крайното 3:1 на "Анфийлд".

Ливърпул продължава към осминафиналната фаза на турнира, където очаква да разбере своя опонент. На мърсисайдци им предстои тежко гостуване на Тотнъм във Висшата лига в събота (30 септември). Лестър напуска турнира и в неделя (1 октомври) ще мери сили с Блекбърн в Чемпиъншип. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна кошмарно за мърсисайдци. Още в третата минута "лисиците" отнеха топката на Костас Цимикас и направиха страхотна контраатака, която завърши с пас на Акгюн към Кейси Макаитър, който не сбърка сам срещу Келъхър за 1:0. Мърсисайдци се активизираха и след пропуск на Жота - младокът Бен Доук получи шанс да вкара, но нацели десния страничен стълб.

Последваха много силни минути за "червените". В 22-ата минута Коди Гакпо бе много близо до гола. Нидерландският национал се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му бе изчистен на гол линията от Конър Коуди, който запази мрежата на Столачик непокътната.

До края на първата част не се случи нищо по-интересно пред нито една от двете врати. Тим Робинсън и Рикардо Перейра пък си изкараха жълти картони за груба игра срещу футболисти на мърсисайдци.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира прекрасно за домакините. Новото попълнение в състава на Клоп - Райън Гравенберх, намери по чудесен начин Коди Гакпо, който овладя в противниковото наказателно поле и с плътен удар по земя съумя да изравни за 1:1. В 57-ата минута нидерландският национал можеше да вкара отново, но негов изстрел с глава срещна напречната греда за втори път в мача.

Големият обрат бе факт в 70'. Мърсисайдци организираха чудесно нападение, което бе завършено с фантастичен гол на резервата Доминик Собослай. Унгарецът получи топката пред наказателното поле и с мощен удар матира Столачик за 2:1 на "Анфйилд".

Ливърпул продължи да търси гола във финалните минути. Харви Елиът бе изведен по блестящ начин в наказателното поле на "лисиците", но там се засуети и не успя да стреля. Само няколко минути по-късно (в 89') Диого Жота вкара страхотен гол с пета за 3:1.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Келъхър, Джоунс, Конате, Куанса, Цимикас, Гравенберх, Ендо, Елиът, Доук, Гакпо, Жота

Лестър: Столачик, Перейра, Сютър, Коуди, Джъстин, Акгюн, Чаудъри, Казадей, Олбрайтън, Ихеначо, Макаитър

ПРЕДИ МАЧА

Мърсисайдци са безгрешни от началото на кампанията. Футболистите на Юрген Клоп са с 6 успеха и 1 равенство във всички турнири, като заемат втората позиция в елита на Англия с 16 пункта.

Лестър пък доминира във второто ниво на английския елит. Момчетата на Енцо Мареска заемат първото място с 21 точки, делейки го с Ипсуич. В осем изиграни мача те са с актив от 7 успеха и само 1 поражение. 

Висшата лига е предлага не един или два зрелищни двубоя през години между двата съперника днес. През изминалия сезон обаче мърсисайдци бяха категорични. "Червените" надделяха с 2:1 у дома и с 3:0 на "Кинг Пауър", за да добавят 6 точки в актива си. През лятото пък "лисиците" бяха разгромени с 0:4 от Ливърпул в приятелска среща преди старта на сезон 2023/24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички