Нов ден, нова сделка: Челси взе още един футболист за 50+ милиона паунда!


Нов ден, нова сделка: Челси взе още един футболист за 50+ милиона паунда!
Снимка: GettyImages

3030 0

Броят на играчите в Челси се увеличи с още един. Към селекцията от 33-ма футболисти съвсем скоро ще се присъедини поредното ново попълнение - Ромеo Лавия. 

Полузащитникът на Саутхямптън е вторият играч на тази позиция, който лондончани вземат под носа на Ливъпрул, след като само няколко дни по-рано Мойзес Кайседо "отряза" мърсисайдци, за да подпише за 7+1 години със "сините от Лондон". 

Параметрите по сделката 

Това ще е поредният трансфер в ерата "Тод Боули", в която банковата сметка на клуба ще "олекне" с над 50 милиона паунда. Въпреки че Саутхямптън е в Чемпиъншип, клубът ще вземе солидна трансферна сума. 

Според трансферното гуру Фабрицио Романо, сделката ще се осъществи срещу сумата от 53 милиона паунда + още 2 милиона под формата на различни бонуси. 

Ромео Лавия е най-новото попълнение на Челси за над 50 милиона паунда

"Светците" са се съгласили на разсрочено плащане, но са настояли голяма част от сумата да бъде платена на момента. Самият играч е на финалната права на преговорите за личните си условия и трансферът ще бъде обявен официално съвсем скоро. 

Летните трансферни сделки на Челси в цифри 

Лятото изглежда "спокойно" за Челси спрямо зимния трансферен прозорец, но дори в последните 2 месеца бяха пръснати над 300 милиона евро за нови попълнения. 

С покупката на Лавия, натрупаната за входящи трансфери сума става 385 милиона евро. 

Челси пръсна над 300 милиона евро това лято за нови

Това обаче не означава край на сделките. Маурисио Почетино се надява и на още един нападател. Интересно е също така дали заради контузията на Фофана ще бъде търсен още един защитник. 

Всички актуални трансферни новини и слухове можете да следите в специалната ни "Трансферна линия". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички