Норич шокира Евертън и изплуваха от дъното (РЕЗУЛТАТИ)


Норич шокира Евертън и изплуваха от дъното (РЕЗУЛТАТИ)
Снимка: Getty Images

1134 0

Норич поднесе изненада и победи Евертън с 2:1 в мач от 22-рия кръг на Висшата лига. "Канарчетата" бяха в серия от 8 мача без победа и 6 поредни загуби, но с успеха се отделиха от последното място в класирането в английския елит.

Срещата започна неудачно за "карамелите", като в 16-ата минута Майкъл Кийн опита да изчисти центрирана топка, но вместо това я прати право в собствената си врата. Две минути след това Адам Ида получи страхотен извеждащ пас и преодоля Джордан Пикфорд за 2:0.

"Карамелите" не можаха да се окопитят, въпреки че на няколко пъти стигаха до ъглов удар. В 60-ата минута обаче след поредния корнер топката беше изчистена от защитник на Норич, но попадна право в Ричарлисон, който намали на 2:1.

В друг мач Нюкасъл и Уотфорд завършиха 1:1. В 49-ата минута Ален Сент-Максимин проведе солова акция и не остави никакъв шанс на Бен Фостър. В 88-ата минута Кико центрира към Жоао Педро и бразилецът от близка дистанция изравни. За "свраките" Жоелинтон уцели гредата, докато Уотфорд пропиля добри възможности чрез Джошуа Кинг и Муса Сисоко.

Междувременно Улвърхмептън също спечели домакинството си на Саупхемптън с 3:1. Раул Хименес и 37-ата и Конър Коади в 59-ата минута бяха точни. В 84-ата минута Джеймс Уорд-Праус вкара страхотен пряк свободен удар от 30 метра за "светците". В добавеното време обаче Адама Траоре направи 3:1.

Денят във Висшата лига приключва с мача на Манчестър Юнайтед с Астън Вила. Ливърпул-Бренфорд и Уест Хем-Лийдс са мачовете в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички