"Няма място за расизъм": Играчите от Висшата лига ще коленичат през следващите два уикенда


"Няма място за расизъм": Играчите от Висшата лига ще коленичат през следващите два уикенда
Снимка: Getty Images

612 0

Играчите от Висшата лига ще коленичат преди мачовете от най-високото ниво на английския футбол през следващите два уикенда като част от анти-дискриминационна кампания. Инициативата на Лигата „Няма Място За Расизъм“ ще се проведе в следващите два кръга от срещи и като част от нея, играчите ще коленичат в знак на подкрепа срещу расизма и други форми на дискриминация.

Капитаните на клубовете от Висшата лига решиха преди старта на сезона да избират определени и значими моменти, за да коленичат, след като жестът стана честосрещана гледка на мачове след смъртта на тъмнокожия мъж Джордж Флойд, докато бе под полицейски арест, в САЩ през 2020.

Кога футболистите в Англия ще коленичат?

Други случаи, избирани от футболисти за коленичене, включват кръга от мачове на Боксинг Дей, който ще отбележи завръщането на Премиършип след Световното първенство, бъдещи седмици на кампанията „Няма Място За Расизъм“, последния кръг на сезона, както и финалите в Карабао Къп и ФА Къп. Други послания в подкрепа на инициативата ще бъдат показани около стадионите във Висшата лига.

Висшата лига продължава битката с расизма

"Борбата срещу расизма и всички форми на дискриминация е винаги приоритет за Висшата лига и нейните клубове. Призоваваме всеки да играе своята роля и да демонстрира, че расовите предразсъдъци не са приемливи във футбола или по-широкото общество", каза изпълнителният директор на Премиършип Ричард Мастърс.

"Подкрепяме решението, направено от играчите, да коленичат в специфични моменти по време на сезона и ще използваме тези срещи, за да промотираме допълнително анти-дискриминация и да образоваме феновете."

"Продължаваме да работим усилено за адресиране на дискриминацията и подобряване възможностите в рамките на играта, в съответствие с нашия план за действие „Няма Място За Расизъм“. Знаем, че може да бъде свършено повече за премахване на бариерите, за да направим футбола по-приобщителен, и че футболът ще извлече ползи от по-голямо разнообразие във всички сфери на спорта", добави още той.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Предстои ли революция във футбола: Отнемат точки заради расизъм?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички