Няма грешка при Манчестър Сити – победи Брентфорд и увеличи разликата пред Ливърпул


Няма грешка при Манчестър Сити – победи Брентфорд и увеличи разликата пред Ливърпул
Снимка: Gulliver/GettyImages

5181 0

Отборът на Манчестър Сити не пропусна да накаже слабия резултат на преследвача Ливърпул срещу Лестър Сити (0:1) и победи със същия резултат Брентфорд като гост в пореден мач от кръга в английския футболен елит. Единственият гол падна през първата част, когато в 16-ата минута Фил Фодън порази „пчеличките“ и на практика спомогна на отбора си да се откъсне на вече девет точки пред мърсисайдския клуб.

Безспорен факт е, че на „Брентфорд Къмюнити Стейдиъм“ тимът, воден от Томас Франк, игра силен футбол и опита да вземе нещо от срещата с „гражданите“, но късметът и Едерсон Мораес възпряха „пчеличките“ да вземат поне точка. Така те останаха на 11-ото място с 20 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още след 120 секунди игра гостът можеше да излезе напред в резултата, но подаване на Де Бройне към Грийлиш бе пресечено от Ийтън Пинък. В четвъртата пък Баптист опита силен удар отдалеч, но неточно. В 12-ата „пчеличките“ бяха много близо до гола, но удар на Уиса бе отразен от Едерсон, а в 16-ата шампионът чисти от голлинията си, след като Фернандиньо бе там да отърве своите.

Секунди по-късно след всички позитиви за домакините Сити излезе напред в резултата, след като Де Бройне видя Фодън, който завърши нападението, а голът бе преразгледан с ВАР заради засада, но при него се видя, че ситуацията е чиста.

В 31-ата минута се откри нова възможност пред хората на Гуардиола. Габриел Жезус проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Бразилецът отправи коварен удар, който беше блокиран от Баптист. Десетина минути по-късно нападателят на домакините Айвън Тони настъпи падналия на тревата Фернандиньо. Съдията обаче подмина ситуацията и не наказа нападателя. В продължението на първата част Фернандиньо получи пред наказателното поле и отправи тежък удар, който попадна в главата на Матиас Йенсен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Със старта на втората част Де Бройне центрира в наказателното поле, където Фодън изпревари Понтус Янсон и насочи с глава към далечния ъгъл, но прати топката аут. В 50-ата минута гол на лидера във Висшата лига беше отменен, след като Жезус получи отдясно и качи топката на главата на Фодън, който порази целта, но беше зад отбраната на "пчеличките".

В 65-ата минута Кевин Де Бройне отправи плътен изстрел от разстояние, но топката се отби в десния страничен стълб на Алваро Фернандес.

Три преди края на редовното време Аймерик Лапорт отбеляза втори гол в срещата, след като с глава прати топката във вратата на Брентфорд за 2:0. Голът бе разгледан чрез ВАР и след намесата на системата видя съвсем малка засада на Лапорт и попадението бе отменено.

В добавеното време на срещата Габриел Жезус шутира силно по диагонала, но Фернандес отрази.

БРЕНФТОРД: Фернандес – Томпсън, Пинък, Сьоренсен, Янсон, Баптист, Виса, Йенсен, Ониека, Роерслев, Туни

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон – Аке, Кансело, Лапорт, Диаш, Фернандиньо, Силва, Де Бройне, Грийлиш, Жезус, Фодън

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Пеп Гуардиола е в страхотна форма и чрез грешките на Челси и Ливърпул успя да натрупа аванс на върха във временното класиране (6 точки). Новакът в първенството Брентфорд е на 14-о място с 20 точки след 17 изиграни мача.

В последния кръг Сити вкара шест гола на Лестър на "Етихад", но остави лоши впечатления, допускайки три в собствената си врата и то при резултат 4:0. 

Брентфорд от своя страна е в серия от две поредни загуби с по 0:2 - от Челси и от Брайтън.

Хосеп Гуардиола ще бъде без контузения Джон Стоунс и болния Кайл Уокър, а Томас Франк няма да може да разчита на Чарли Гууд, Брайън Мбемо, Рико Хенри и Мадс Расмусен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички