Някои харчат 300 милиона за двама, защо тогава критикувате Манчестър Сити?


Някои харчат 300 милиона за двама, защо тогава критикувате Манчестър Сити?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1374 0

Хосеп Гуардиола обясни, че разбира откъде идват критиките към клуба, че се харчат прекалено много пари за футболисти, но напомни на всички, че Барселона и ПСЖ са похарчили над 300 милиона за двама футболисти (Коутиньо и Дембеле са на обща стойност 300 милиона евро, докато Неймар и Мбапе ще надхвърлят 400 евро). За същата сума Пеп подсили Манчестър Сити с играчи като Лапорт, Менди, Бернардо Силва, Кайл Уокър и други, които са в разцвета на силите си и ще бъдат в клуба дълго време.

"Разбирам защо има критики, но трябва да разберете, че добрите футболисти са скъпи. Има отбори, които харчат тези пари за двама играчи, докато ние успяхме да вземем шест играчи, които да заменят 7-те, които са с изтичащи договори", каза Гуардиола след привличането на Аймерик Лапорт.

"Трябваше да купим играчи, защото 4-5 от нашите защитници са над 30 и договорите им изтичат. Логично е да предприемем нещо. Един ден, ако клубът е готов финансово за това, можем да похарим и 100 милиона за някой играч. Но засега не предвиждаме такива неща", каза още Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички