Невероятен факт: За скромните 3 гола у дома Юнайтед е отправил цели 91 удара


Невероятен факт: За скромните 3 гола у дома Юнайтед е отправил цели 91 удара
Снимка: Guliver/GettyImages

1657 0

Манчестър Юнайтед бавно, но сигурно се отдалечава от топ 4 в английската Висша лига. "Червените дяволи" записаха 4-о поредно равенство у дома през уикенда, след като не съумяха да спечелят срещу Уест Хям (1:1).

Този двубой беше нагледен пример за това как възпитаниците на Жозе Моуриньо не страдат от липса на голови ситуации, но проблемът е тяхното реализиране. Само през първото полувреме Маркъс Рашфорд и на два пъти Джеси Лингаард се озоваха очи в очи с вратаря на "чуковете", но не успяха да отбележат.

Картината се повтори и през второто полувреме, а благодарение на 17-те удара в срещата Юнайтед стигна до общо 91 удара по посока противниковата врата у дома (считано от 1-и октомври). Този огромен брой, който е по-нисък единствено от статистиката на Ливърпул, е "продуцирал" едва 3 гола.

До момента "червените дяволи" имат едва 20 точки от първите си 13 срещи и се намират на цели 11 от лидера Челси. От отборите в топ 6 Манчестър Юнайтед е най-ниско резултатен, въпреки че генерира повече положения от Тотнъм, Манчестър Сити и дори Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички