Скандално: Клуб от Висшата лига е плащал на жертва на сексуален тормоз да не разкрива тайната си


Скандално: Клуб от Висшата лига е плащал на жертва на сексуален тормоз да не разкрива тайната си
Снимка: Getty Images/Guliver

1150 0

Огромен скандал е на път да се развихри на Острова. В продължение на 3 години Челси е плащал на жертва на сексуален тормоз да не разкрива тайната си.

Някогашният играч от школата на лондончани бил насилван от бившия главен скаут на тима Еди Хийт през 70-те години, разкрива The Telegraph. Споразумението с футболиста било между него, адвокатите му и членовете на семейството. Обезщетението било скрепено с изключително строги клаузи за конфиденциалност.

Във вторник вечерта от Челси разпространиха официално изявление, че ангажират независима правна фирма да проведе пълно разследване на действията на бивш служител, който е починал.

"Футболен клуб Челси ще се обърне към външна юридическа фирма, която ще проведе разследване по отношение на покойно лице, работило в клуба през 70-те години на 20-и век. Клубът също така ще се свърже с ФА, за да се убеди, че те получават цялата необходима помощ в по-широкото им разследване. Това включва осигуряване на цялата необходима информация, която ние ще получим в хода на разследването на клуба. Докато разследването трае, няма да правим други коментари по този въпрос”, пише сайтът на „сините”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички