Неочакван герой за Юнайтед носи 3 точки и рекорд на "Олд Трафорд"


Неочакван герой за Юнайтед носи 3 точки и рекорд на "Олд Трафорд"

1543 0

Манчестър Юнайтед записа ключов успех в битката на тима за 3-ото място, след като "червените дяволи" стигнаха до 3:1 над Бърнли в мач от 25-ия кръг на Премиършип, и то без да блестят в мача.

Големият герой за домакините беше резервата Крис Смолинг, който се появи още в 5' на мястото на контузения Джоунс, а в 6' отбеляза за 1:0 - исторически гол, който е най-бързият отбелязан от резерва в ерата на Премиър лийг.

Ингс изравни 6 минути по-късно, но в края на полувремето отново Смолинг даде аванс на своите, а в 82' Ван Перси вкара от дузпа за крайното 3:1.

Благодарение на победата си "червените дяволи" се утвърдиха на 3-о място след равенството на Саутхямптън с Уест Хям. Воденият от Ван Гаал тим има 47 точки - с 1 повече от "светците".

Двубоят почна с контузия на Фил Джоунс, който се наложи да излезе от игра още в 5'. На негово място се появи Крис Смолинг, който само минута по-късно беше в прегръдките на своите съотборници.

След центриране от корнер топката беше насочена към Фалкао на далечна греда. Той с глава върна към малкото наказателно поле, където Смолинг с глава даде аванс на своите - 1:0.

Само 6 минути по-късно обаче Бърнли хвана защитата на своя домакин неподготвена. Трипър беше изведен по дясното крило, където беше изпуснат от Ди Мария. той центрира отлично към малкото наказателно поле, където Дани Ингс с глава успя да възстанови равенството.

До края на полувремето Манчестър Юнайтед нямаше нито едно чисто положение, но все пак в последните секунди на първото полувреме стигна до нов аванс. Ди Мария центрира отлично от корнер и Крис Смолинг с глава вкара втория си гол в срещата - 2:1 за "червените дяволи".

През втората част Джордж Бойд на два пъти пропусна да донесе точката на Бърнли, като домакините нямаха почти никакви шансове, въпреки контрола си върху срещата.

Всичко обаче приключих за скромния гост на "Олд Трафорд" в 81', когато Арфийлд извърши нелепо нарушение в наказателното поле, а Робин Ван Перси реализира, давайки ключови три точки на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички