Неузнаваем Тотнъм беше матиран от Варди и Марез


Неузнаваем Тотнъм беше матиран от Варди и Марез
Снимка: Guliver/GettyImages

1244 0

Претендентът за титлата Тотнъм остана извън топ 4 и на цели 13 точки от първото място във Висшата лига. "Шпорите" допуснаха трета загуба в последните 5 мача, като този път Лестър надделя над тима от северен Лондон с 2:0 на своя "Кинг Пауър Стейдиъм".

Още в 13' гостите бяха матирани по лявото крило на атакта на Лестър. Олбрайтън напредна в половината на Тотнъм и успя да прехвърли отбраната на съперника, намирайки отлично Джейми Варди. Нападателят реши директно да отправи прехвърлящ удар, който хвана Лорис неподготвен - 1:0 за "лисиците".

В добавеното време на първото полувреме Марез пое топката по дясното крило, напредна към наказателното поле и от границата на пеналтерията вкара прекрасен гол, удвоявайки аванса на шампиона от сезон 2015/16.

Играта на Тотнъм определено не вървеше и не се виждаше начин, по който "шпорите" ще измъкнат нещо от двубоя. Но само 2 минути след появяването си в игра, Ерик Ламела успя да промуши топката зад гърба на отбраната, а Хари Кейн успя да реализира, останал очи в очи с вратаря - 2:1 и драма в последните 10 минути на срещата.

Йоренте пропусна да донесе поне точка на Тотнъм с немислим пропуск 6 минути преди края, а това беше и последното опасно положение в срещата. Това оставя Тотнъм без победа в последните 3 мача (2 загуби и равенство), а освен това "шпорите" имат само един успех в последните си 5 двубоя. Това прати възпитаниците на Маурисио Почетино на 5-о място с 24 точки, като Ливърпул и Бърнли могат да изпреварят лондончани при победи в сряда. Арсенал и Челси пък могат да се откъснат на повече от 3 точки от своя градски съперник.

Лестър от своя страна допълнително се отдалечи от зоната на изпадащите, като отборът вече има 17 точки и има 3 победи в последните си 6 мача (2 равенства и само една загуба).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички