Нелепата причина, поради която Манчестър Юнайтед изпусна да привлече Роналдиньо


Нелепата причина, поради която Манчестър Юнайтед изпусна да привлече Роналдиньо
Снимка: Gulliver/GettyImages

3920 0

Мрачното време с годините се превърна в един от символите на Великобритания. 

Дъждът пък може би е провалил един от най-големите трансфери не само на Манчестър Юнайтед, но и на световния футбол изобщо.

За невероятното лято на 2003 година разказва бившият играч на "червените дяволи" Куинтън Форчън. Тогава от "Олд Трафорд" обявяват трансфера на Дейвид Бекъм в Реал Мадрид, а английският тим търси подходящия заместник.

Сър Алекс Фъргюсън и щабът му набелязват изгряващия 23-годишен бразилец от Пари Сен Жермен Роналдиньо, като дори влизат в преговори с него и агента му. 

Форчън вярва, че ръководството на Юнайтед не е поканило в правилния момент Роналдиньо, който е пристигнал в Манчестър в един от многото дъждовни дни, което не е повлияло добре на футболиста.

"Според мен Роналдиньо пристигна в Манчестър в неправилен момент от годината. Валеше много силен дъжд, когато той кацна и това със сигурност повлия на решението му.

Да, беше лято, но ако бяхме избрали слънчев ден, сигурен съм, нещата щяха да се развият по различен начин. Щеше да е невероятно магьосник като него да бе играл на "Олд Трафорд". Той е един от най-великите, които някога са стъпвали по световните терени."

Все пак лятото за Манчестър Юнайтед на трансферния пазар не е толкова слабо, като след проваления трансфер на Роналдиньо, който избира офертата на Барселона, "дяволите" привличат Кристиано Роналдо от Спортинг Лисабон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички