Не отписвайте Юнайтед за титлата, макар историята да е срещу тях


Не отписвайте Юнайтед за титлата, макар историята да е срещу тях
Снимка: Guliver/Getty Images

778 0

Манчестър Юнайтед под ръководството на Жозе Моуриньо записа най-дългата си серия от мачове без поражение - 13, а благодарение и на това стабилизира позициите си в първенството на Англия и вече диша по-спокойно през сезона.

"Червените дяволи" обаче все още са далеч от върха - на шеста позиция с 10 точки изоставане след изиграването на 20 кръга. Със сигурност Специалния и компания има много за какво да съжаляват, че в началото на кампанията допускаха грешки и равенства дори когато очевидно заслужаваха повече победата.

В исторически план само веднъж отбор на шеста позиция след 20-ия кръг е ставал шампион на Висшата лига (откакто там участват 20 отбора през 1995/96) - през 1998 Арсенал триумфира, след като на този етап от сезона е изоставал с 12 пункта от Манчестър Юнайтед. "Артилеристите" обаче печелят 44 точки в следващите 16 кръга и вдигат титлата две седмици преди края на първенството.

Ако изключим обаче невероятния финален рейд на Арсенал, никой отбор в историята на Висшата лига не е печелил титлата, ако е бил извън топ 3 след 20-ия кръг. Въпреки че по отношение на точките Юнайтед има далеч повече шансове, защото "червените дяволи" имат 39 засега, а цели шест пъти отбори с по-малък актив (просто в топ 3 на съответните сезони) са печелили най-ценния трофей.

Така излиза, че историята принципно не дава надежди на Юнайтед, но също така подсказва, че ще е твърде глупаво да се отписват от борбата на този етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички