"Не можеш да го спреш? Извади го от игра" - фенове на Юнайтед издействат наказание за Холанд


"Не можеш да го спреш? Извади го от игра" - фенове на Юнайтед издействат наказание за Холанд
Снимка: Getty Images

4159 0

Фенове на Манчестър Юнайтед искат Ерлинг Холанд да бъде наказан след спечелването на титлата на Манчестър Сити. Двата отбора трябва да играят един срещу друг на финала за ФА Къп на "Уембли" следващата събота, а някои привърженици на "червените дяволи" искат норвежецът да бъде отстранен за ругатни пред камера.

Играчите на Ман Сити избухнаха в бурна радост на "Етихад", след като отборът си осигури трети пореден трофей от Висшата лига. Фенове нахлуха на терена във възторг, нетърпеливи да споделят момента с играчи, които са носили "небесносинята" фланелка през сезона.

Това обаче може да е само първият трофей от три, като Сити все още се състезава за купи на два други фронта. Финалът за ФА Къп срещу техните градски съперници ще бъде вълнуващо събитие, но още по-голяма награда ги очаква седмица след това, когато Сити потенциално може да вземе първи трофей от Шампионска лига.

Холанд в полезрението на фенове на Юнайтед

Колко различни можеха да са този сезон с предходните, ако Юнайтед бе подкрепил бившия си мениджър Оле Гунар Солскяер и беше подписал с Холанд. Вместо да мисли как да използва рекордьора във Висшата лига, Ерик тен Хаг сега ще прекарва време в мисли как да го спре.

А за феновете на Юнайтед, един от начините, по който биха могли да го направят, е като му осигурят пълната забрана от мача. След като Сити вдигна трофея, клип на Холанд стана популярен, където той прекъсва интервюто на Джак Грийлиш за Sky Sports и ругае в ефир.

И привържениците на Юнайтед вярват, че е създаден прецедент, след като техен играч беше забранен да участва във важен мач от ФА Къп на "Уембли", след като псуваше по телевизията на живо. "Да приемем, че ФА са променили правилата си към по-добро, след като  наказаха играч на Юнайтед за псувни по телевизия на живо, изключвайки го от мач за Купата на ФА", написа един фен.

Наказание на Уейн Рууни да не участва в мач от ФА Къп

Инцидентът, на който се позовават феновете, е, когато легендата на клуба Рууни беше наказан заради псувня пред камера. Позорното събитие се случи, когато Юнайтед победи Уест Хям с 4:2 през 2011 г., като Рууни отбеляза хеттрик. Впоследствие Руни беше наказан за два мача, включително полуфинала на Юнайтед за ФА Къп срещу Ман Сити. Въпреки че прие санкцията, Рууни определи всичко като "прекомерно". А след получената титла Холанд бе очаквано развълнуван, като сподели, че това са спомени, които няма никога да забрави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички