Нарекоха футболистите на Манчестър Юнайтед "роби"


Нарекоха футболистите на Манчестър Юнайтед "роби"
Снимка: Getty Images / Guliver

1297 0

Откакто Сър Алекс Фъргюсън се отказа от футбола, Манчестър Юнайтед все още не може да си стъпи на краката. Дейвид Мойс и Луис ван Гаал вече се провалиха начело на клуба, а Жозе Моуриньо не започна кариерата си на "Олд Трафорд" толкова успешно, колкото се искаше на всички фенове на тима.

Тайната на успехите на Сър Алекс за мнозина е неразгадаема, но има според шотландския футболист Мадс Тим, който е завършил Академията на "червените дяволи", Фърги е бил маниак на тема контрол. Това споделя в биографията си бившият футболист, който дори нарича играчите на Юнайтед "роби".

ПОЛ ПОГБА СЕ ОБЪРНА КЪМ МОУРИНЬО: ВРЕМЕ Е ДА МЕ...

"Той налагаше и държеше да има сериозна дисциплина и култура, която е създадена около неговото лидерство. Ежедневно и понякога брутално той настояваше играчите да следват идеите и йерархията, без да задават много въпроси", пише в книгата си Тим.

"Той беше маниак на тема контрол и често мотивираше играчите със страх. По свой собствен начин, той беше на точното място по това време в клуба и пасна идеално на играчите там. Дейвид Бекъм, братята Невил, Гигс - всички те пасваха идеално на "армията от роби" на Фъргюсън.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД МОЖЕ ДА Е ШАМПИОН, НО...

Не съм сигурен, че той може да има успех с тези методи в днешно време. В момента не можеш да накараш футболистите да играят за чест и да са готови да умрат на терена за клуба", се споменава още в автобиографичната книга на шотландският футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички