Мултимилионната "синя" селекция се издъни, Нотингам Форест скалпира Челси на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО)


Мултимилионната "синя" селекция се издъни, Нотингам Форест скалпира Челси на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3613 0

Челси бе победен от Нотингам Форест на "Стамфорд Бридж" в битка от 4-ия кръг на новия сезон в елита на Англия. Гостите се наложиха с минималното 1:0, възползвайки се от грешка на "сините" в началото на втората част.

Единственото попадение бе дело на новодошлия в отбора на Стив Купър - Антони Еланга. Младият футболист се възползва от грешка в изнасянето на топката на Конър Галахър и Мойсес Кайседо и реализира сам срещу Роберт Санчес.

Може да се каже, че резултатът обаче не отговаря на това, което се случи на терена. Челси доминираше през по-голямата част от времето и създаде цели 21 удара, от които само 2 бяха точни. Отбраната на Форест не се поддаде, а се видя, че липсва и креативност в играта на "сините".

Николас Джаксън направи непростим пропуск в 84'. Рахийм Стърлинг проби на фланга и предостави топката на нападателя, който трябваше да я вкара в опразнената врата, но я прати над напречната греда.

Челси вече е с актив от 2 загуби, 1 победа и 1 реми. "Сините" се намират на 11-ата позиция с актив от само 4 точки. Форест пък е две места по-горе с 6 пункта. Лондончани ще мерят сили с Борнемут в следващия кръг, а тимът от Нотингам гостува на Бърнли.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" стартираха с натиск и окупираха половината на гостите. Обсадата на наказателното поле на Форест обаче не доведе до нищо по-сериозно от няколко центрирания и удар от дистанция на Конър Галахър, който профуча над напречната греда на тима от Нотингам.

До 30-ата минута нямаше особена промяна на събитията на терена. Челси владееше повече топката, но преобладаваха дългите подавания по ширина. Лондончани така и не успяха да пробият през защитната линия на Нотингам, който пък чакаше своите шансове на контраатака.

Момчетата на Маурисио Почетино продължиха със своя натиск. В добавеното време на първата част стигнаха до отлична ситуация. Бен Чилуел проби на фланга и пусна топката към Рахийм Стърлинг, който обаче закъсня и не успя да отправи голов удар по посока вратата на Нотингам. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 49-ата минута гостите изненадващо излязоха напред. Мойсес Кайседо и Конър Галахър сбъркаха при изнасянето на топката и моментално резервата Антони Еланга бе изведен сам срещу Роберт Санчес. Младият футболист запази хладнокръвия и преодоля испанския страж за 1:0.

"Сините" вдигнаха оборотите след получения гол. Откриха се ситуации пред Николас Джаксън и Рахийм Стърлинг, които обаче не успяха да се възползват от тях. В игра за лондончани се появиха Нони Мадуеке и новото попълнение Коул Палмър, които бяха вкарани от Почетино с цел търсенето на изравнителен гол.

В 84' се стигна до непростим пропуск от "сините". Рахийм Стърлинг направи невероятен пробив в наказателното поле на Форест, а след това предостави топката на Николас Джаксън. Нападателят на Челси бе длъжен да изравни на опразнената врата, но прати топката в небесата. Дълбоко в добавеното време Стърлинг нанесе диагонален удар към вратата на Търнър, но той за пореден път не намери очертанията ѝ.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Роберт Санчес, Аксел Дисаси, Тиаго Силва, Леви Коуил, Мало Густо, Бен Чилуел, Мойсес Кайседо, Конър Галахър, Енцо Фернандес, Рахийм Стърлинг, Николас Джаксън 

Нотингам: Мат Търнър, Уили Боли, Джо Уоръл, Скот МакКена, Ола Аина, Серж Орие, Орел Мангала. Данило, Райън Йейтс, Морган Гибс-Уайт, Тайуо Аиуони

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Челси определено има за какво да се реваншира на феновете си. Изминалият сезон завърши катастрофално за "сините", които финишираха на 12-то място във Висшата лига и рано отпаднаха от борбата за всеи един трофей. Новата кампания тимът стартира с нов треньор в лицето на Маурисио Почетино. Особено голяма промяна към момента обаче не се забелязва - 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в първите 3 кръга. Новите попълнения, за които в рамките на по-малко от година клубът похарчи близо 1 милиард евро, пък все още не съумяват да оправдаят парите си.

Нотингам от своя страна бе опиянен от завръщането си в елита след 23-годишно отсъствие. Форест се спаси от изпадане, завършвайки на 4 точки от опасната зона. През новата година към момента отборът има на сметката си 1 успех и 2 поражения.

В исторически план тези два съперника са се срещали 96 пъти. В 40 от тях "сините" се поздравяват с победа, а други 30 завършват наравно. 26 пъти Нотингам ликува. Последната им среща се състоя през май и завърши при резултат 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички