Моуриньо в Манчестър Юнайтед?


Моуриньо в Манчестър Юнайтед?

3012 0

Доскорошният мениджър на Челси Жозе Моуриньо може да поеме Манчестър Юнайтед. Тази информация обикаля медиите на Острова, като засега е само слух, а предложението идва от страна на бившия футболист и английски национал Пол Мърсън, който в момента работи като анализатор на английското първенство.

"Луис Ван Гаал трябва много да внимава. Ако не се справи добре в следващите седмица или две, ръководството сериозно ще се замисли за смяна, а сега може да вземе и най-добрия мениджър, който е свободен. Време е", каза Мърсън в своя анализ.

До колко Моуриньо в Манчестър Юнайтед е реална алтернатива?

За много фенове може да звучи абсурдно, но Специалния действително може да се озове на "Олд Трафорд", особено след треньорската въртележка, която ни очаква през лятото. Хосеп Гуардиола ще напусне Байерн Мюнхен в края на сезона, като основен претендент за неговите услуги е Манчестър Сити. "Червените дяволи" също се появиха като късен претендент за него, но планът на Чики Бегиристайн с Гуардиола се готви от около година и половина и едва ли Пеп ще откаже в последния момент офертата от Сити.

Това поставя Манчестър Юнайтед в деликатна ситуация. Отборът има нужда от доказано име, след като уволни Луис Ван Гаал (едва ли има спор за това, освен ако "червените дяволи" не станат шампиони. Виждали ли сте им играта? Не, няма да станат шампиони). Кой е по-доказан от Жозе Моуриньо, който ще има допълнителна мотивация след най-слабия сезон в кариерата си?

Освен това Жозе Моуриньо беше избор №1 на Сър Алекс Фъргюсън за негов заместник начело на "червените дяволи". Шотландският специалист продължава да консултант в клуба и на драго сърце би предложил отново на португалеца да го наследи в Манчестър.

Засега всичко е в сферата на вероятностите, но Карло Анчелоти (другият фаворит за Юнайтед) ще поеме Байерн Мюнхен. Така Жозе Моуриньо не просто е сред вариантите, но и сред фаворитите за поста на Луис Ван Гаал. Следете ситуацията, защото със сигурност ще има развитие по тази сюжетна линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички