Моуриньо спря най-големия зимен трансфер на финалната права


Моуриньо спря най-големия зимен трансфер на финалната права
Снимка: Getty Images/Guliver

2610 0

Жозе Моуриньо се е отказал от възможността да счупи рекорда за най-скъп защитник със закупуването на шведа Виктор Линдельоф от Бенфика, тръби БиБиСи. Според медията Специалния е преценил, че към момента не си заслужава да пръсне 40 милиона паунда за централен защитник, защото възстановеният Фил Джоунс изгради отлично партньорство с Маркос Рохо в средата на ариергарда.

Множествените спекулации за рекордната покупка на защитник на Юнайтед започнаха в края на ноември месец и медиите бяха уверени, че сделката е факт. Само че изведнъж се оказа, че Моуриньо има достатъчно централни бранители на разположение.

За първи път Рохо и Джоунс си партнираха на 6 ноември при победата с 3:1 над Суонси и оттогава Юнайтед няма поражение вече 11 поредни мача - един по-малко от най-дългата серия, откакто сър Алекс Фъргюсън напусна футбола през 2013 година.

В 9 от тези 11 срещи Рохо и Джоунс бяха тандема в отбрана и Юнайтед допусна седем попадения. Като алтернатива на тях Специалния разполага с Ерик Баи, Крис Смолинг и дори Дейли Блинд, с което покупката на Линдельоф вече не стои на дневен ред поне за зимния трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички