Моуриньо: Погба е най-добрият, но няма шанс за Златната топка


Моуриньо: Погба е най-добрият, но няма шанс за Златната топка
Снимка: Guliver/GettyImages

1464 0

Пол Погба е най-добрият в света, но няма да може да спечели Златната топка, ако възприятието за тази награда не се промени, смята мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо.

Специалния определи Погба като най-добрият халф в света, но изказа и притеснението си, че напоследък изглежда сякаш единствено голмайстори могат да се борят и да печелят Златната топка.

"Цяло чудо е, че Бекенбауер, Канаваро и дори хора като Луиш Фиго са я печелили, защото сега е само за голмайстори. Ако това възприятие за Златната топка се промени, то Пол има всички шансове да я спечели.

Той ще вкарва повече голове от обикновените халфове, защото е много добър. Видимо е израстването му и той самият иска да става все по-добър, което е още по-радващо. Има всичко необходимо около себе си, за да не спира да израства.

Висшата лига е много трудно първенство и е съвсем различно от италианското, а той там изкара успешни четири години. Представете си само как Погба ще е на върха догодина", коментира Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички